Annonce
Struer

Taberen: - Jeg troede på det

Flemming T. Sørensen lettede på mundbindet med en forventning om at have fået flest stemmer, da partiforeningens bestyrelse havde åbnet alle 95 brevstemmer og var klar til at offentliggøre resultatet. Foto: Johan Gadegaard
Den 56-årige formand for 3F i Holstebro, Flemming T. Sørensen, havde sat sig op til at gå ud fra byrådssalen på rådhuset i Struer mandag aften som vinder.
Annonce

Struer: Taberen i opgøret om at blive socialdemokraternes borgmesterkandidat, Flemming T. Sørensen, var skuffet, da stemmerne var talt op.

Mens partiforeningens bestyrelse var i gang med stemmeoptællingen, var Flemming T. Sørensen i højt humør i byrådssalen, hvor han afventede resultatet sammen med modkandidaten, John Christoffersen.

- Hvis du havde spurgt mig for et år siden, ville jeg ikke have haft ønsker om at blive opstillet som borgmesterkandidat, konstaterer han.

Men tanken modnede sig, da borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) annoncerede, at han ikke ønskede at fortsætte som partiets spidskandidat med et ønske om, at det skulle være  Flemming T. Sørensen, der skulle køres i front under den kommende valgkamp op til kommunalvalget til november.

Så da det viste sig, at han tabte slaget til John Christoffersen, skulle Flemming T. Sørensen lige sunde sig.

44 stemmer fik han. Men John Christoffersen fik 50.

- Jeg skal lige helt over det. Jeg var kommet til at tro på det, sagde han efter at have ønsket John Christoffersen tillykke med valget.

- Men jeg ønsker John al mulig held og lykke, og der er ingen, der går herfra med sure miner. Vi har været sammen om at udarbejde det fire-års program, vi arbejder ud fra. Så politisk har vi ikke været uenige. På den måde har vi ikke ført valgkamp over for medlemmerne med de store sværdslag, konstaterede Flemming T. Sørensen.

Annonce

Vil gerne på listen

Flemming T. Sørensen satser derfor stadigvæk på at blive opstillet og komme med på den socialdemokratiske liste og opnå valg til endnu en valgperiode, når vælgerne sætter et nyt hold til byrådet under kommunalvalget 16. november.


Jeg skal lige helt over det. Jeg var kommet til at tro på det.

Flemming T. Sørensen (S), byrådsmedlem, Struer


- Det kostede måske lidt stemmer, at jeg kun har siddet i byrådet i to perioder, så jeg kun har syv års erfaring mod John Christoffersens cirka 30 år i kommunalpolitik. Det betyder jo alt andet lige, at han er mere kendt, og så har han jo også fået langt mere taletid i løbet af de seneste år som gruppeformand i byrådet. Jeg tror, det har været afgørende, vurderer Flemming T. Sørensen.

Nu fortsætter Flemming T. Sørensen som formand for 3F i Holstebro, og umiddelbart efter valgnederlaget til John Christoffersen mandag aften, havde han ikke gjort sig tanker om at gøre et nyt forsøg på at blive valgt som socialdemokraternes spidskandidat, når muligheden opstår.

I denne omgang er det afgjort, at det bliver John Christoffersen, der kommer til at stå øverst på listen som socialdemokraternes borgmesterkandidat, når vælgerne fælder deres dom til november.

- Nu er det det, vi går til valg på som en samlet gruppe i Socialdemokratiet, understregede Flemming T. Sørensen, da han måtte se sig slået i sit første forsøg på at blive partiets frontfigur i Struer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce