Annonce
Holstebro

Tabte med syv til Ribe-Esbjerg: TTH betalte dyre lærepenge i første træningskamp

- Når det skulle være, så er det godt nok at det sker i den allerførste træningskamp. Man kan lære en del af nederlag og vi kan kun blive bedre fremadrettet, siger Nikolaj Enderleit. Foto: Morten Stricker
TTH Holstebro fik en lektion i første halvleg af sæsonens første træningskamp, hvor medaljekandidaterne nærmest blev revet midt over af Ribe-Esbjerg HH. Det gode ved den slags kampe er, at det er nemt at finde en masse ting, man kan gøre bedre.
Annonce

Holstebro: En træningskamp er ikke det samme som en turneringskamp, men derfor er det aldrig sjovt tabe. Og slet ikke på den måde, TTH Holstebro fredag eftermiddag gjorde i holdets første træningskamp under Søren Hansens ledelse.

Det ambitiøse nordvestjyske håndboldflagskib var især før pausen på halen mod et motiveret Ribe-Esbjerg mandskab, der var kommet til Gråkjær Arena med både vilje, kvalitet og en kamp i benene. Anført af Jonas Larholm, der var tilbage på sin gamle hjemmebane, rev sydvestjyderne TTH-defensiven fra hinanden og kunne gå til pausen foran med 10 mål.

- Jeg er ikke tilfreds med første halvleg. Man kan sagtens tabe en træningskamp og man kan også være bagude med 5-6 mål efter første halvleg, men 10 mål er for meget. Heldigvis synes jeg vi fik rettet op på en del i pausen og anden halvleg så bedre ud, siger Søren Hansen.

- Og så er der en måned til det gælder, så vi lærte da lidt om, hvad vi skal bruge tiden indtil da på at arbejde med, siger cheftræneren.

Annonce

Bedre nu end senere

Højreback Nikolaj Enderleit var på ingen måde den største synder i træningskampen, faktisk var han en af dem, der leverede en okay præstation. Alligevel var han skuffet over den indsats, han havde været med til at levere på banen.

- Vi skal helt sikkert kunne gøre det bedre, også selvom det er vores første træningskamp og de allerede havde en kamp i benene. I første halvleg spiller vi uden intensitet og uden gnist, og det burde vi ikke, når vi nu har glædet os til at komme i gang igen. Men vi blev da mindet om, at vi altså ikke er bedre, end at vi kan få masser af problemer, når vi ikke er på 100 procent, konstaterer Nikolaj Enderleit.

Kampen i tal

TTH Holstebro - Ribe-Esbjerg HH 25-32 (13-23)

Træningskamp i Gråkjær Arena

Stillinger undervejs: 2-5, 6-9, 9-11, 10-16, 11-20, 13-23, 15-25, 17-27, 18-29, 20-30, 23-32, 25-32.

Mål, TTH: Johan Meklenborg 8, Aaron Mensing 6, Nikolaj Enderleit 5, Christoffer Cichosz 2, Kay Smits 2, Jonas Porup 1, Magnus Bramming 1, Tobias Bay 1.

Topscorere, REHH: Mathias Jørgensen 7, Miha Zvizej 6, Nicolai Nygaard 5.

Udvisninger: TTH 2, REHH 2.

Den 23-årige bagspiller ved dog også godt, at det går op og ned i løbet af en håndboldsæson, og at dårlige kampe ikke kan undgås. Og en dårlig præstation er trods alt bedre i en testkamp, end når ligaen går i gang og TTH Holstebro står overfor selvsamme modstander i ligapremieren den 1. september.

- Når det skulle være, så er det godt nok at det sker i den allerførste træningskamp. Man kan lære en del af nederlag og vi kan kun blive bedre fremadrettet, siger Nikolaj Enderleit.

Annonce

Av for Larholm

Når de omkring 400 tilskuere i Gråkjær Arena ikke kunne få lov til at nyde en sejr til hjemmeholdet, kunne de i stedet glæde sig over igen at kunne se svenske Jonas Larholm på dansk gulv.

Den tidligere TTH'er er tilbage i Danmark, denne gang som spillende assistenttræner i Ribe-Esbjerg. Den 38-årige bagspiller var træningskampens helt store oplevelse, legede ind i mellem kispus med TTHs defensiv, når han smed om sig med smukke og perfekt timede afleveringer.

- Jonas gør det godt, han er en dygtig spiller og det er dejligt at se ham tilbage i Danmark igen, siger Søren Hansen.

Ham kan du vel godt være lidt misundelig på. Du får næppe ligeså mange mål og assist ud af det, ved at sende Claus Uhrenholt (51-årig assistenttræner i TTH, red.) på banen?

- Nej, det gør jeg nok ikke, griner Søren Hansen.


Når det skulle være, så er det godt nok at det sker i den allerførste træningskamp. Man kan lære en del af nederlag og vi kan kun blive bedre fremadrettet.

Nikolaj Enderleit.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce