Struer

Tag lige den her med hjem til Christiansborg

Formanden for Folketingets Udvalg for landdistrikter og øer, Peter Juel-Jensen (V), t.v., havde forståelse for argumenterne fra Struer Kommune, da udvalgsmedlemmerne onsdag middag var på et kort besøg på Humlum Havn. Foto: Morten Stricker

Struer Kommune fik mulighed for at vise medlemmerne af Folketingets Udvalg for landdistrikter og øer, hvad det drejer sig om, når Struer Kommune gerne vil være med til at understøtte en udvikling omkring alle de mindre havne i kommunen

Struer: Medlemmerne af Folketingets Udvalg for landdistrikter og øer var onsdag på studiebesøg i Nordvestjylland.

Målet var primært et besøg på både Struer Statsgymnasium og Lemvig Gymnasium, men undervejs mellem de to destinationer blev der også tid til et kort besøg på Humlum Havn, hvor udvalgsmedlemmerne fra Christiansborg ved selvsyn fik mulighed for at se, hvordan planloven sætter nogle meget skarpe grænser for udvikling omkring de små havne i Struer Kommune.

Efter en opblødning af reglerne for udvikling inden for strandbeskyttelseslinien har Struer Kommune indsendt en ansøgning til Kystdirektoratet for at få tilladelse til at godkende byggerier i baglandet ved alle de mindre havne i Struer Kommune.

- Vi vil jo ikke åbne op for et byggeri ud langs stranden, forklarede centerchefen for Plan & Miljø i Struer Kommune, John Patuel Hansen, da udvalgsmedlemmerne fra Folketinget var kommet ud af bussen og stod på havnen i Humlum, hvor de ved selvsyn kunne se, hvad der var på spil.

Direktøren for både teknik- og kulturområdet i Struer Kommune, Jakob Bisgaard, kunne supplere sin centerchef og forsikre, at der ikke var tale om at ville åbne op for de helt store og forkromede projekter, der ville spolere udsigten og den danske kystlinie.

- Vi er helt med på, at vi skal passe på vores strandarealer. Men det bliver en udfordring for os i Struer Kommune, når arealerne inde bagved de mindre havne kommer ind under reglerne for byggerier inden for strandbeskyttelseslinien, forklarede han.

På Venø er den helt gal, og i Humlum kunne udvalgsmedlemmerne selv konstatere, hvordan reglerne i planloven sætter grænser for, hvad der kan ske af udvikling,

Vi er helt med på, at vi skal passe på vores strandarealer. Men det bliver en udfordring for os i Struer Kommune, når arealerne inde bagved de mindre havne kommer ind under reglerne for byggerier inden for strandbeskyttelseslinien.

Jakob Bisgaard, direktør, Struer Kommune

Held og lykke

Men udsigterne er ikke for gode.

Folketinget besluttede at løsne grebet om de danske kystlinier, så det blev muligt at få tilladelse til byggerier og udvikling inden for strandbeskyttelseslinien.

- Men som udgangspunkt gælder det kun omkring de større byer, og det kan vi selvfølgelig godt have lidt svært ved at argumentere for er tilfældet her i Humlum, erkendte centerchefen for Plan & Miljø i Struer Kommune, John Patuel Hansen.

Dette var så også den primære grund til, at Struer Kommune gerne ville gøre landspolitikerne i Folketingets Udvalg for landdistrikter og øer opmærksomme på problematikkerne omkring de mindre havne i kommunen, og formanden for Folketingets Udvalg for landdistrikter og øer, Peter Juel-Jensen (V), havde da også forståelse for argumenterne fra Struer Kommune.

- I vil jo ikke mishandle kystlinien, men bare gerne have mulighed for at eksistere, konstaterede han og ønskede Struer Kommune held og lykke med ansøgningen, som ligger til behandling i Kystdirektoratet.

0/0

Tophistorier

Annonce
Struer For abonnenter

Finn fik flænset sin elskede Alfa Romeo på sin fødselsdag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Tophistorier

Kultur

Her har man ikke mærket til truslen fra computeren

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

TTH Herrer For abonnenter

Helt lige testkamp mod Skjern: TTH har fået flere kort til forsvarskabalen

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce