Annonce
Lemvig

Håber på penge til nyt projekt: Thyborøn skal sikres mod vandmasserne

Thyborøn satser i stadig højere grad på turisme i byfornyelsen, og i den forbindelse spiller vand en vigtig rolle. Men der kan også blive for meget af det. Foto: Benny Gade
Lemvig Kommune vil med i nyt pilotprojekt, der skal have fokus på at sikre Thyborøn by og havn mod fremtidens stigende vandmasser

Thyborøn: Lemvig Kommune håber på at få del i en ny pulje penge, der kan bruges til at sikre især havnefronten i Thyborøn.

- Det er især Thyborøn, der er i fokus i denne omgang. Her er vi allerede i gang med at se på Thyborøn by og havn, så det giver god mening at bygge dette projekt oven på, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V).

Det er Kystdirektoratet der i samarbejde med Realdania ønsker at sætte fokus på, hvordan klimaløsninger kan indarbejdes, når der samtidigt er fokus på at udvikle byerne. Netop nu arbejdes der på at udvikle området omkring Havnegade og Fiskehallen i Thyborøn, men det er et område, som samtidigt kan få problemer med de kommende års stigende vandstand. Derfor vurderer kommunen, at den har mulighed for at gå med i de nye pilotprojekter, der skal finde nye løsninger på problemerne.

Tre udvælges

I første omgang har Realdania og Kystdirektoratet afsat 10 millioner kroner til at finde 10 pilotprojekter, der kan arbejdes videre med. Senere bliver tre af projekterne udvalg som dem, der skal arbejds videre med, men de kan samtidigt se frem til at få del i en pulje på sammenlagt 40 millioner kroner.

Derfor var det et enigt teknik- og miljøudvalg, der anbefaler, at kommunen bør søge om få det ene af de 10 pilotprojekter. Derfor bliver der sendt en ansøgning om 750.000 kroner, men derudover er Lemvig Kommune klar til selv at bidrage med et tilsvarende beløb.

- Og det tror jeg også, at det samlede byråd vil være med til at bevilge. Vi skal jo i gang med at investere i området, og så er det kun godt at komme med i et samarbejde, hvor vi kan drage erfaringer af andre ved at komme med i sådan et projekt, siger Steffen Damsgaard.

Det bliver byrådet, der skal beslutte på sit næste møde, om ansøgningen skal sendes afsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Lemvig

Klagenævn gav kommunen medhold

Annonce