Annonce
Navne

Tak for alt det, der var dig

Hanne Mortensen. Privatfoto

Susanne Mortensen, Østerbro, København, og Birgitte Mortensen, Frederikssund, skriver følgende mindeord over deres mor, Hanne Mortensen, Holstebro:

Vores mor Hanne Mortensen døde omgivet af sin familie den  4. oktober på plejehjemmet Mellemtoft i Holstebro.

Hanne blev født 1936 i Ejstrupholm Præstegaard.

Annonce

Hanne's far, Peter Jørgen Jessen, var præst i Ejstrup sogn. Han blev enkemand i 40 års alderen til seks børn, men blev gift igen med sognets lærerinde og organist, Susanne Jensen, og sammen fik de en lille pige, der blev døbt Johanne, men kaldet Hanne (et kompromis mellem forældrene).

Hanne voksede op i et trygt, glad og musikalsk hjem. Som 15-årig begyndte hun at afløse organisten ved sognets kirke og blev i de unge år organistuddannet i Silkeborg.

Efterfølgende blev Hanne uddannet sygeplejerske på Brædstrup sygehus. Sygeplejerskegerningen fyldte Hanne's liv de næste mange år. Hun fik arbejde i Vejle, - senere på psykiatrisk børnehospital i Risskov og på ”Solbakken” i Højbjerg, Århus.

Herefter blev Hanne ansat som pianist i et år på HUH (højskole i Haslev).

Og det var her hun mødte en ung jyde, der var fløjmand på gymnastikholdet.

Musik til gymnastik var populært, og det krævede en del samarbejde mellem pianisten og fløjmanden, der i øvrigt senere hen dannede par.

I 1967 søgte man et lederpar til plejehjemmet i Tvis, og Hanne og Jens blev ansat. Med årene blev jobbet dog mere og mere krævende, og efter 25 år sagde Hanne farvel til arbejdet som sygeplejerske for at koncentrere sig om sangen og musikken, som stadig havde hendes store interesse.


Hanne blev ansat som organist ved Tvis og Nørre Felding kirker, og var der til 70 års alderen, men fortsatte som afløser indtil hun fyldte 80 år.


Hanne blev ansat som organist ved Tvis og Nørre Felding kirker, og var der til 70 års alderen, men fortsatte som afløser indtil hun fyldte 80 år.

Gennem alle årene (Hanne sagde aldrig nej) har Hanne desuden spillet til utallige møder og arrangementer i det vestjyske, og fået stor ros og anerkendelse - især for musikken til fællessangene!

”Musikken knytter os sammen, og musikken/poesien læger de sår, som forstanden slår og musikken forstås af alle!” (Et citat som Hanne har brugt)

Hanne har læst mange bøger gennem årene, især af nyere forfattere. Hun blev ofte så opslugt af en bog, at hun læste uafbrudt fra start til slut, hvilket gav hende dårlig samvittighed over det, hun forsømte, men alligevel gentog det hele sig med næste bog.

Hanne har altid elsket at samle mennesker omkring sig. Hun favnede bredt, var åben og interesseret i andre mennesker. Mange af dem, hun mødte på sin vej, blev med tiden til nære venner, og hun har altid udtrykt, at hun følte sig beriget og taknemmelig over alle dem, der bar med og bar over.

Hannes egne ord fra hendes dagbog:

"Igen vil jeg takke Jens og mine andre kære for alt godt i mit liv. Jeg har elsket mange meget – så det er også svært at sige farvel.

Tak for alt. Tak er et lille ord, men mit hjerte fyldes med tak for en god og skøn barndom, et dejligt liv med mand og børn og med venner. De dejlige år på plejehjemmet - sang og musik - 16 år som organist. Og allermest at jeg kunne bruges - efter at være holdt som organist. Tak til alle jeg mødte på min vej gennem et langt liv".

Hanne har altid værnet om sin familie, og især de mindste fyldte hendes hjerte, og da både børn, børnebørn og oldebørn har prøvet at være den mindste, har alle mærket Hanne's nærvær, omsorg og kærlighed.

Hanne efterlader sin ægtefælle Jens samt børn, børnebørn og oldebørn.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Del af Fabjergvej spærres kl. 11-13 i dag - dobbeltdækkerbus skal bjærges

Lemvig For abonnenter

Klimatorium vil være verdensførende: ansøgning for millioner er afleveret

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Struer For abonnenter

Efter bølge af indbrud tog Tina sagen i egen hånd: - Det var bare et spørgsmål om tid, før de også ville komme her

Lyt: Simba Hansens jagt på sin redningsmand og sit navns betydning

Leder For abonnenter

Lange testkøer er en hån mod de pligtopfyldende borgere

Navne

Jan tiltrak masser af udlændinge: Han gjorde en stor indsats for dansk landbrug

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Sport For abonnenter

Fra andenviolin til førsteviolin for Thomas Damgaard: - Det er det jeg spiller håndbold for

Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Lemvig

Soldater og beredskabsfolk skal coronateste i det midtjyske

Annonce