Annonce
Navne

Tak til Christen, der berigede mit liv

Annonce

Hjerm: Vagn Borg, Hjortborgvej 2, Hjerm, kriver følgende mindeord over Christen Jacobsen, Hjerm:

Det er nu godt 54 år siden, jeg kom til Hjerm. Det var et mærkeligt sogn at komme til, fordi Østre Hjerm havde deres egen kirke og missionshus. Så det varede længe, inden jeg kom til at kende dem laaangt der ud i østre.

Christen og hans kone, Henny, kendte jeg dog lidt til, for jeg havde været der nogle gange til ungdomsmøde.

På et tidspunkt blev Østre Hjerm Missionshus solgt, og det gjorde, at brugerne kom til Bethel i Hjerm, og det er mest fra den tid, at jeg kom til at kende beboerne fra østre.

Cirka 1980 var der generalforsamling i Bethel. Jeg var nu ikke selv til stede, men næste dags formiddag ringede formanden, Johs. Lind, og sagde: Ja, der var jo generalforsamling i Bethel i aftes, og det gik sådan, at du blev valgt ind i bestyrelsen. Hvad siger du til det?

Det var jo noget af en overraskelse, for ikke et øje havde spurgt mig. Jeg sagde så, at hvis I tror, I kan bruge mine ringe evner, så må vi jo prøve til med det.

Det var så her efter, at jeg for alvor kom til at kende Christen, for han var kasserer, og senere blev han formand, og jeg blev kasserer.

Set i bakspejlet var det rigtigt heldig for mig, for jeg var ved at køre træt i KFUM & K, så nu blev jeg trukket op i håret og sat et nyt sted.

Vi kom til at kende hinanden rigtig godt i de år, vi var sammen i bestyrelsen.

I 1991 mistede Christen sin kære Henny, og det fik til følge, at vi pludselig sad i samme båd, for jeg blev jo enkemand i efteråret 1969. Så nu kunne vi jo lige så godt få det bedste ud af det.

Det fik til følge, at vi af og til gik sammen til en kop aftenkaffe og fik snakket om både det ene og det andet.


Om sommeren kørte vi ofte ture ud i det blå om søndagen, og en tur til Falster var ingen hindring på en søndag. På Falster ville vi se et traktormuseum, hvor traktorerne stod i tre lag indrettet i et gammelt frøfirma.


Om sommeren kørte vi ofte ture ud i det blå om søndagen, og en tur til Falster var ingen hindring på en søndag. På Falster ville vi se et traktormuseum, hvor traktorerne stod i tre lag indrettet i et gammelt frøfirma.

Da Christen flyttede til Hjerm by, var han aldrig bleg for at invitere til aftenkaffe eller et rundstykke søndag efter gudstjenesten, og det var altid dejligt at være sammen med ham.

I begyndelsen af 2001 kom Maren pludselig ind i mit liv, og da hun var med omme hos Christen, bød han hende så hjertelig en velkomst, så jeg kunne mærke, at han syntes, at jeg havde fortjent at få en kone igen, for nu havde jeg været ene i 31 år.

Senere, når vi var omme hos ham, kom vi til at tale om hans imponerende bibel- og salmebogssamling.

Han kunne sidde og reparere de gamle bøger så fint, at man næsten ikke kunne se, at han havde repareret dem.

Når Maren og Christen kom til at snakke om de gamle bøger, så kunne jeg godt komme til at sidde som per tot og nærmest skulle bestille tid for at få et ord indført. Det var dejligt for mig, at han tog så godt imod Maren, for hun trængte til at få nogle gode venner.

Da Maren kom ind i mit liv, følte jeg lidt, at jeg svigtede Christen, for vi ville jo gerne køre nogle ture alene.

Jeg har en gang givet udtryk for, at jeg følte, at vi svigtede ham lidt, men det syntes han ikke, og det var jo dejligt.

Vi havde også enkelte gange haft ham med på tur.

Desværre mistede jeg også Maren i april 2013, og så gik der et par år, så mødte jeg igen en dejlig dame 40 år, måske var det +, og også Emma tog Christen utrolig godt i mod. Tak for det.

Sidst jeg besøgte ham var lige før jul, og da var han ved godt mod. Godt jeg fik gjort alvor af det.

Christen kom altid til møde i Bethel, og hvis han ikke var der, så gik man med den tanke, om han var syg. Christen var meget troende, og hvis der var tale om helligånden, så sagde han ikke helligånden men den hellige ånd. For mig var det en understregning af, at det var meget helligt for ham.

Tak Christen for de mange år, vi har kendt hinanden. Du har beriget mit liv.

Til slut vil jeg henvise til nr. 552 i salmebogen, for den passer fint til hans tro.

Æret være Christens minde

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Erhvervsområde er efterspurgt

Navne

Ny audiolog hos Vestjyllands Hørecenter

Annonce