Debat

Tak til De Konservative for at vise regeringens sande ansigt

Lizette Risgaard

Hvad vil politikerne med vores samfund? Topskatten er åbenbart det ’problem’, som De Konservative mener bør løses, før man f.eks. finansierer bedre ældrepleje, eller en ordning til nedslidte, som tager smertestillende medicin for at kunne arbejde.

Meget nobelt, ikke?

Det som får mit blodtryk til at stige, er ikke forslaget i sig selv. For vi ved jo godt, at der er politikere, som hellere vil give penge til de rigeste frem for at forbedre eksempelvis rengøringsforholdende for ældre – men så vær dog ærlige omkring det!

Det, som gør mig arrig, er, at De Konservative finansierer deres forslag med ringere velfærd.

Vi ved, at der kommer flere ældre. Det betyder, at hvis vi skal have samme oplevelse af velfærd i de kommende år som i dag – ja, så er der altså ikke råd til de skattelettelser, som blå blok ønsker at indføre.

Hvis nu De Konservative skulle være ærlige, burde de informere om, at deres forslag først og fremmest forgylder de rigeste på bekostning af fællesskabet. De Konservatives skatteplan handler jo i bund og grund om, at dem som bor i de dyreste boliger, dem som køber de dyreste biler og dem som arver flest penge - de skal også have flest penge i skattelettelser.

De Konservative vil tage penge fra vores offentlige velfærd, afskaffe den sidste rest af efterlønsordningen, afskaffe seniorjob-ordningen og bruge færre penge på at hjælpe de ledige i arbejde. Er De Konservative fuldstændig ligeglade med, om der er lønmodtagere i landet, som går direkte fra et livslangt bidrag på arbejdsmarkedet og over til sygesengen? Er der virkelig ikke ét folketingsmedlem i Venstre, Konservative og LA, som rejser sig under gruppemøderne og taler de svage og nedslidtes sag? Tydeligvis ikke.

I offentligheden argumenterer De Konservative for topskattelettelserne som en gave til de ufaglærte og faglærte. Sjovt nok glemmer de at fortælle, at det er samme grupper, som kommer til at betale for gildet. Faktum er, at De Konservatives skatteplan vil komme de rigeste til gavn. Punktum.

Alle de reformer, som var ’nødvendige’ under finanskrisen, skaber stadig stor frustration. Også i de dele af landet, som man ikke kan se fra toppen af Christiansborgs tårn.

Min oprigtige bekymring er, at vores velfærdssamfund langsomt amputeres. Besparelserne i Skat er et af de bedste eksempler på, at det kan være rigtig dyrt at skære i budgetterne. Sundhedsvæsenet er ligeså plaget af et fortsat pres. Det er ikke lang tid siden, at en klinikchef på Rigshospitalet sagde op – ikke i protest, men i ”desperation” over de årlige besparelser. Det er da lige så tankevækkende, som det er gruopvækkende.

Vi er stadig et pænt stykke fra amerikanske, britiske og franske tilstande. Men mere ulighed og ringere velfærd er nu engang to ingredienser, som vil forandre det danske samfund i en retning ALLE helst vil undgå. Vi ønsker jo hverken en dansk Trump, et dansk bye bye til EU eller aggressive gule veste på Rådhuspladsen.

Derfor skylder De Konservative og resten af blå blok at tale lige ud af posen: Deres politik vil øge uligheden mellem top og bund. Der er ikke råd til både skattelettelser og samme niveau af velfærd.

0/0
Annonce
Læserbrev

Miljø. Ryd op ved Høfde 42

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Ytringsfrihed. Fjernelse af blasfemiparagraffen - et udslag af politisk opportunisme

Debat: “Rasmus Paludan har lov til at stå der, for vi har en grundlovssikret ytringsfrihed. Man må gerne sige tåbelige ting i Danmark. Det bliver de ikke rigtigere af, men det må man. Det er vi nødt til at værne om, og vi har fjernet blasfemiparagraffen af samme grund, for vi kan ikke lovgive os til tolerance.” Udtalelsen er Lars Løkke Rasmussens fra Kirsten Jacobsens nye bog 'Befrielsens øjeblik - Samtaler med Lars Løkke Rasmussen'. Udtalelsen er typisk for Løkke Rasmussen. Meget behændig. Men ikke ædruelig. Løkke føler sig kaldet til at forsvare Venstres støtte til Enhedslistens forslag i 2017 om at fjerne blasfemiparagraffen. Endnu engang valgte Enhedslisten rollen som nyttig idiot for yderste højrefløj. Paragraffen blev indført i 1930’erne som et værn mod det yderste højre. Som sådan har den fungeret godt. Derfor har den også været hadeobjekt for Dansk Folkeparti i hele partiets levetid. Partiets top havde ikke fantasi til at forestille sig, at der kunne opstå noget til højre for DF. Men dets monopol på at være det yderste højre er brudt. Som største borgerlige parti ville man ikke hæmmes af regeringsansvar. Nu vælter de velfortjente øretæver ind. For at behaget støttepartiet hoppede Venstre med på Enhedslistens forslag om at fjerne blasfemiparagraffen; Løkke forsvarer beslutningen med en manipulation. Han må vide, at paragraffen aldrig har stået i vejen for ytringsfriheden. Sådan er den blevet tolket og brugt i det danske retsvæsen. Og det ved Løkkes embedsmænd udmærket. Det eneste, der er opnået ved at fjerne den, er, at politiet har skiftet rolle. Med bortfaldet af paragraffen skal politiet - med voldsomt store udgifter til følge - beskytte hadhandlinger i form af demonstrative koran-afbrændinger. Var paragraffen ikke blevet fjernet, havde politiet ikke skullet opvarte bogafbrænderen, men i stedet give ham en tur i spjældet. Fjernelsen af paragraffen kan kun ses som et udslag af politisk opportunisme. Som svar på denne ufornuft bør vælgerne sikre Kristendemokraterne et mandat i Vestjyllands Storkreds.

Læserbrev

EU. Ja til EU's kerneværdier – nej til fælles EU-skatter

Læserbrev

Valg. Now you see me, now you don't

Læserbrev

Skiltning. Naturligvis skal Maren på skiltet

Annonce