x
Annonce
Lemvig

Formand savner tak fra statsministeren: Landbruget sikrer fødevarer midt i krisen

Når ikke andre vil, så vil Morten Agger gerne takke sine kolleger for indsatsen. Arkivfoto: Morten Stricker
Landbruget er et af de erhverv, der ser ud til at klare sig gennem coronakrisen uden alvorlige skrammer

Lemvig: Det er en forsigtig formand for Lemvigegnens Landboforening, Morten Agger, der vurderer de foreløbige konsekvenser af corona-krisen.

- Vi ser ikke ud til at være et erhverv, der bliver ramt hårdt, men det kan jo vende. Landbruget har jo en stor eksport til andre lande, siger han.

Foreløbig er meldingerne dog, at mælkepriserne ser ud til at holde, og mejerierne fastholder omsætningen. Der er dog foreløbigt et lille fald i kødpriserne, der vil berøre landmændene.

- Men vore store andelsselskaber er fortrøstningsfulde, konstaterer Morten Agger.

Han forstår dog ikke, at myndighederne med statsministeren i spidsen glemmer at takke landbruget for at sikre fødevarerne i en tid, hvor landet er i krise.

- Landbruget er en stab, der gør en stor indsats for at løse tingene i denne tid, konstaterer han.

Det er også værdsat på den måde, at landmænd og deres personale kan gøre brug af de kommunale nødpasningsordninger i det omfang, de skal have passet børn, når de selv skal passe arbejde.

- Vi er blevet sidesat med sundhedspersonalet på den front, for vi er også med til at holde samfundet kørende. Derfor vil jeg i hvert fald gerne takke de ansatte i landbruget, for de udfører faktisk et vigtigt job, uanset om man arbejder på slagteri, mejeri, om det er ham, der henter mælken eller man bare er medhjælper, siger Morten Agger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Damer

20 års ægteskab ødelagt af coronakrisen: TTHs damer og herrer går hver til sit

Annonce