Annonce
Navne

Tale til Minna Sinkjærs begravelse: Kære mor, din styrke lyste op i dine handlinger

Holstebro: Mindeord af Thomas Sinkjær over sin mor, forhenværende frisør Minna Sinkjær, Holstebro. Mindeordet var også hans tale ved Minna Sinkjærs begravelse den 16. januar i Nr. Felding Kirke:

Kære mor!

Dine børn, svigerbørn, børnebørn og oldebarn vil gerne sige et farvel til dig her på starten af din sidste rejse!

Sygdom og død er naturlig, men vi er mange, der har vanskeligt ved at håndtere det. Det var også svære emner for dig. Som barn var du tæt på begge dele. Din lillesøster døde af leukæmi, din far og din mand, vores far, døde også alt for tidligt. Sygehusene var du helst fri for. Så de mange besøg, du har måtte erlægge der, både i forbindelse med din kræftbehandling nogle år tilbage og igennem de sidste ni måneder, bekom dig ikke vel. Du var derfor også meget tydelig med hensyn til, at du ønskede at dø i eget hjem. Og i dag er vi alle glade for, at dette dit sidste ønske, kunne opfyldes, og at hele familien fik mulighed for at sige farvel til dig på Østervang i Holstebro.

Du efterlader et stort savn. Din betydning er stor i vores familie, hos dine venner og blandt tidligere kollegaer. Din store betydning kom tydeligt frem så sent som i tirsdags ved Holstebro Dagblads omtale af din død. Adskillige tusinder læste artiklen, mange hundrede kvitterede med et ”like” og over 70 skrev en sidste hilsen til dig på Facebook i forbindelse med artiklen. Imponerende!

Din styrke lyste op i dine handlinger. Du startede egen virksomhed, før du var myndig, du uddannede din egen mor, da hun fik brug for det, du giftede dig ung med vores far, opdragede vi tre børn, arbejdede 50-60 timer hver uge i over 50 år, heraf de fleste som selvstændig. Dit hjem var stilfuldt, og din børneopdragelse var præget af de klassiske dyder, herunder at ”man skal kunne klare sig selv”!

Hvor kom det fra? Måske det at være født udenfor ægteskab i 1930'erne gav dig den der styrke - 'Jeg skal vise dem, skal jeg!"

Både du og far har givet os børn meget, og vi har rigtig meget at takke jer for. Kærlighed og økonomisk trygge rammer, eksotiske rejser, hjælp til gode uddannelser og meget mere. I arbejdede begge meget. Damefrisøren og købmanden var på mange måder det, der skabte de stærke bånd mellem jer! Nogle gange har vi tre børn tænkt, at det lige var rigeligt alt det arbejde - der skulle jo også være tid til at lege med os! Vores børn tænker helt sikkert det samme om os:)


Du startede egen virksomhed, før du var myndig, du uddannede din egen mor, da hun fik brug for det, du giftede dig ung med vores far, opdragede vi tre børn, arbejdede 50-60 timer hver uge i over 50 år, heraf de fleste som selvstændig.


Vi fandt hjemme hos dig et par gamle taler til dig fra et af dine børnebørn og fra en af dine svigerdøtre fra henholdsvis dine 75 og 80 års fødselsdage. Begge taler de om din generøsitet i både opmærksomhed og gaver, at du elskede at have familien omkring dig, at du forstod din rolle som ”svigermor” (oversat til ”blandede dig udenom børnebørnenes opdragelse:´), at du var nysgerrig på verden, politik og kultur. Som bedstemor, stod der i talen, var du ”sød, rar og sjov – på din helt egen måde. For eksempel når vi spillede kort … hvor du ved et ”uheld” kom til at kigge i andres kort” (citat slut).

Jeg ved, at du vil sætte pris på, at vi i dag giver en særlig tak til dine søskende, venner og tidligere kollegaer, og i særlig grad moster Bodil for at være der for dig igennem de sidste mange måneder. I har alle på hver jeres måde støttet dig. Bodil har været hos dig næsten hver dag og kørt mange turer til apotek, diverse sygehuse og andre steder. Også hjemmeplejen i Holstebro Kommune har ydet en enestående hjælp og støtte, som vi ved, du satte stor pris på. Du skulle lige vænne dig til hjemmeplejen - der var mange ansigter hver dag på det sidste - alle blev de dog mødt med et smil og en taknemmelighed fra dig, som de har båret videre i deres hjerte til deres næste plejebesøg. Nogle snakkede rigeligt, få glemte i starten at spritte hænder - du fik dem alle ”oplært” på din helt særlige venlige facon.

I kisten hos dig har dit oldebarn August (som du netop nåde at opleve pr video) og børnebørnene Signe, Sara, Anders, Siw, Gustav og Nora i New York, København, Aarhus og Ry hver givet dig et minde med på din videre rejse. Og en saks er der selvfølgelig også, for mon ikke der hvor du skal hen er brug for en dygtig damefrisør!

Om lidt lægger du dig ved siden af far og ikke langt fra din mor og far og din lille søster. Vi ved,  at du har savnet vores far. Der er meget at fortælle fra de sidste 26 år - og når så samtalen mellem jer to falder på det, som i sammen skabte på denne jord, så kan I gribe hinandens hænder og sammen sige: ”Vi gjorde det - vi kan gi' os selv fri sammen”.

Tak for alt.

Æret være dit minde!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Markant stemme og teaterfigur

Sport For abonnenter

Minut for minut: Ja da! Lemvig tager flot sejr i Skanderborg og øger afstanden til sidstepladsen

Sport For abonnenter

Karakterer: Hold nu op, der er mange topkarakterer efter sådan en sejr

Annonce