Annonce
Navne

Tartelet-Thomas går viralt med gylle-sang

På sit "lille kontor", som han kalder førerhuset på traktoren, får Thomas Dinesen-Birkedal skøre indfald, og det er her, han digter nye tekster til kendte melodier. - Jeg har jo god tid til at sidde og hygge mig med det, forklarer han. Foto: Johan Gadegaard.
34-årige Thomas Dinesen-Birkedal, der arbejder som maskinfører på Skave Maskinstation, er blevet kendt for sine sange om tarteletter, men nu han hitter på Facebook med et nyt budskab.

Skave/Fousing Kirkeby: - Der er mange, der har spurgt mig, om vi ikke snart får en ny sang. men jeg gider ikke skrive og synge sange for at please andre. Jeg gør det, når jeg føler for det, og når jeg har noget, jeg vil sige. Jeg gør det bare for sjov skyld.

Sådan fortæller 34-årige Thomas Dinesen-Birkedal, som er blevet kendt for sine videoer på Facebook, hvor han med mørke solbriller på, siddende i førerhuset på sin traktor synger om tarteletter. Omkvædet i den engelske sang “I’m gonna be (500 miles)” oversatte han nemlig til at ordet, tarteletter, og den sang gav ham kælenavnet Tartelet-Thomas.

Men nu har Thomas, der arbejder som maskinfører på Skave Maskinstation, altså noget på hjerte:

I en tid, hvor maskinstationen spreder gylle ud på markerne, har han også et budskab, der skal spredes, og det gør Thomas altså bedst med en sang.

Han undskylder til gruppen Fyr og Flamme for misbrug af deres sang, Kamæleon, som han har skrevet en ny tekst til. Den handler om, at vi skal vise hensyn til hinanden, når de store landbrugsmaskiner kører ude på vejene i foråret.

- Jeg skrive sangene, når jeg får en sang på hjernen. Jeg har været pjattet med Kamæleonen i et stykke tid, og når jeg sidder på mit lille kontor får jeg skøre indfald, fortæller Thomas om de mange timer, han tilbringer i traktorens førerhus.

Annonce

Imponeret over rækkevidde

Den lille video, der varer et lille minuts tid, er gået viralt på nettet. Da Holstebro Onsdag talte med Thomas i sidste uge - fire dage efter at videoen var lagt op på det sociale medie, var den set mere end 300.000 gange og delt over 8000 gange.

- Jeg vil ikke sige, at jeg er afhængig af likes og delinger, men jeg bliver hver gang imponeret over, at en simpel ting som en video optaget med min mobiltelefon kan nå ud til så mange mennesker og give smil på læben, fortæller Thomas, der bliver motiveret af, at han kan glæde andre.

- Jeg er tit blevet spurgt, om jeg vil komme ud og underholde til julefrokoster, men jeg synger jo bare sange i min traktor, siger maskinføreren fra Skave, der også har takket nej til opfodringer til at stille op til X Factor. Foto: Johan Gadegaard.

Han har modtager mere end 30 beskeder fra folk, der skriver søde ord, og at han er en god rollemodel for dansk landbrug.

Og det gør ham glad.

Gylle og budskaber

Thomas Dinesen-Birkedal har skrevet en ny tekst til Fyr og Flammes Kamæleonen:

"Jeg er kun den gyllespreder

Det er mig I alle hader.

Jeg fylder på din vej.

Du kan kalde mig for tåbe.

Jeg kan få dig til at råbe,

at jeg skal skride min vej.

Jeg ved da godt, jeg fylder lidt.

Jeg sviner vejen med lort og skidt,

Men hvor skal jeg ellers vær'.

Men husk det er ikke for at genere dig,

når vi gylle udbringer.

I får øl og flæskesteg.

Det er slet ikke så ringe.

Thomas har sagt ja til at optræde i reklamer for Sagro, der er et firma, der rådgiver landbruget, mens ellers har han takket nej til mange andre tilbud om at indspille reklamesange.


Jeg vil ikke sige, at jeg er afhængig af likes og delinger, men jeg bliver hver gang imponeret over, at en simpel ting som en video optaget med min mobiltelefon kan nå ud til så mange mennesker og give smil på læben.

Thomas Dinesen-Birkedal, maskinfører


- Jeg gider ikke at have bøvlet med rettighederne til sangene, forklarer maskinføreren, der dog har ladet sit gode hjerte løbe af med sig, når forældre har spurgt, om han vil indspille en lille hilsen til deres søns konfirmation.

- Det er mange unge knægte i landbruget, der ser lidt op til mig, og det er jeg beæret over. Men det er lidt af en glidebane, og jeg er for dårlig til at sige fra, fortæller han.

Timerne i døgnet er blevet fyldt mere op, efter at Thomas har stiftet familie. I juni fik han og kæresten, Marie, en lille søn, der har fået navnet, Vilhelm, og i september blev parret gift - lige inden festerne lukkede ned på grund af corona.

Annonce

Barn nummer to på vej

Den lille gut på ni måneder skal være storebror til juni, så Marie når ikke tilbage til jobbet som butikschef for Matas i Struer, inden hun tager hul på barsel nummer to.

- Det gik lidt hurtigere end forventet, konstaterer faderen med smil i stemmen.

Den lille familie bor på den gård, der tidligere hed Fousing Plejehjem. Gården består af tre stuehuse, og den er delt op i fem lejemål.

- Et stort, sort hul, hvor man bare kan fylde penge i, siger han om den investering, han lagde penge i for snart fem år siden.

- Jeg ville jo gerne have en landejendom med jord til, og her fandt jeg noget, hvor jeg fik en del for pengene, og hvor jeg kunne se en masse muligheder, siger han.

Thomas Dinesen-Birkedal er uddannet landmand fra Bygholm i Horsens, og siden den 1. marts 2014 har hans arbejdsgiver været Skave Maskinstation. - Her er en god omgangstone og plads til sjov og ballade, fortæller han. Foto: Johan Gadegaard.

Marie er fra Skive, og Thomas er vokset op på forældrenes gård på Holstebrovej i nærheden af Hvam, men det blev altså Fousing Kirkeby, der blev den lille families hjemby.

Og her står aftensmaden ikke oftere på tarteletter end hos alle andre.

- Jeg kan da godt lide tarteletter, men det er da ikke en specielt kærlighed, jeg har til dem. Jeg kom bare til at hedde Tartelet-Thomas, fordi jeg kom til at åbne min mund lidt for meget, konstaterer maskinføreren fra Skave.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce