Annonce
Lemvig

Teaterkredsen Limfjorden håber at kunne gennemføre to forestillinger

Formanden for Teaterkredsen Limfjorden, Nils-Jørn Krejberg, venter spændt på, om de nuværende corona-restriktioner bliver ophævet den 17. januar. Arkivfoto: Allan Damgaard
Teaterkredsen Limfjorden har to forestillinger den 19. og 21. januar i henholdsvis Lemvig og Struer. Formanden håber, at corona-restriktionerne er lempet til den tid.
Annonce

Lemvig: - Vi følger selvfølgelig spændt med i udviklingen. Vi håber meget, at corona-restriktionerne bliver lempet efter den 17. januar, så vi kan gennemføre vores to næste forestillinger i henholdsvis Lemvig og Struer, siger formanden for Teaterkredsen Limfjorden, Nils-Jørn Krejberg fra Ramme.

Den lokale teaterkreds' næste forestillinger er "Krigen har ikke et kvindeligt ansigt" på Lemvig Gymnasium tirsdag den 19. januar og "Århundredets rose" torsdag den 21. januar i Struer Kirke.

De nuværende corona-restriktioner - der blandt andet har lukket de kulturelle tilbud - løber foreløbigt frem til den 17. januar. Så Teaterkredsen Limfjorden kan risikere at måtte aflyse i sidste øjeblik, hvis restriktionerne forlænges.

Nils-Jørn Krejberg er sikker på, at forestillingerne kan gennemføres med stor sikkerhed for publikum.

- Det var jo det, vi gjorde i efteråret, og det vil vi selvfølgelig også kunne gøre igen. Publikum skal have mundbind på, når de går eller står. De bliver lukket ind med afstand til hinanden, og de sidder med afstand. Det gik fint i efteråret - folk er virkelig gode til at tage hensyn til hinanden, siger Nils-Jørn Krejberg.


Det var jo det, vi gjorde i efteråret, og det vil vi selvfølgelig også kunne gøre igen.

Teaterkreds-formand Nils-Jørn Krejberg om at afvikle corona-sikrede forestillinger


Hvis teaterkredsen bliver nødsaget til at aflyse på grund af forlængede restriktioner, så vil det økonomisk resultere i et "lille minus" til foreningen.

- Det er to fantastiske og stærke forestillinger, som vi glæder os til at vise. I denne tid er der brug for kulturelle oplevelser, siger formanden.

Annonce

Kvinder i Den Røde Hær

Skuespilleren Pia Rosenbaum er alene på scenen i begge forestillinger - dog med lidt assistance i "Krigen har ikke et kvindeligt ansigt", der bygger på en bog af den hviderussiske forfatter og Nobelprismodtager Svetlana Aleksijevitj.

I 1941 meldte cirka en million unge russiske kvinder sig til Den Røde Hær og kæmpede på lige fod med mændene. Intet var tænkt eller indrettet til kvindelig deltagelse.

Oplevelserne, de overlevende kom hjem med, var rystende og grusomme, men kvinderne fortiede dem i mange år.

Først 40 år efter krigens afslutning opsøgte forfatteren en lang række af disse kvinder, som fortalte om krigens rædsler og specielt kvindernes vilkår.

Pia Rosenbaum omsætter denne stærke fortælling til en åndeløs oplevelse på scenen, hvor hun lader mange stemmer komme til orde i fortælling, billedkunst og musik.

Annonce

Stærk solopræstation

Den 66-årige skuespiller leverer også en stærk solopræstation i "Århundredets rose" i Struer Kirke. Det er et portræt af en stærk og særpræget jødisk kvinde.

Pia Rosenbaum yder en stærk solopræstation i "Århundredets rose". Arkivfoto

Rose er i forrige århundrede flygtet fra en lille landsby i Ukraine, videre til det besatte Polen, til ghettoen i Warszawa. Tværs gennem Europa til Palæstina. Og rejsen ender ikke her. Som 80-årig sidder Rose og reflekterer over sit liv og alle tab i livet.

"Aldrig har teksten været mere aktuel end i dag", hedder det i arrangørernes omtale af stykket. Det handler om Mellemøstproblematikken, det arabiske forår, indvandrerdebatten og flygtningestrømme.

Pia Rosenbaum selv siger om stykket: "Tænk, hvis denne forestilling en dag blev spillet for et publikum, som synes, at stykket er uaktuelt. Sikke en lykkelig dag".

Nils-Jørn Krejberg oplyser, at man kan holde sig orienteret om eventuelle aflysninger på teaterkredsens hjemmeside og Facebookside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Debat

Debat: Udbetal hjælpepakkerne nu!

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce