Annonce
Kultur

Lokal teaterkreds modtog fornem pris: Har været med til at sætte Vestjylland på det kulturelle danmarkskort

Formand Nils-Jørn Krejbjerg omringet af sin bestyrelse, da Teaterkredsen Limfjorden modtog prisne som Årets Kulturkonge. Privatfoto
Teaterkredsen Limfjorden modtog prisen Årets Kulturkonge

Lemvig/Struer: Teaterkredsen Limfjorden er nu med til at sætte Vestjylland på Danmarkskortet, da foreningen i weekenden modtog prisen Årets Kulturkonge.

Årets Kulturkonge er en pris, som teaterproducenterne uddeler. Det vil sige, at de teatre, der rakker land og rige rundt og har fingeren på pulsen, hvert år indstiller tre teaterforeninger i landet, som har gjort en særlig og særdeles bemærkelsesværdig indsats.

Teaterkredsen Limfjorden blev nomineret for to år siden uden at modtage prisen. Det er usædvanligt, at en forening, der har været nomineret, kort tid efter rent faktisk modtager prisen.

Annonce

Prisen blev uddelt i den forgangne weekend, hvor Danmarks Teaterforeninger har afholdt deres årlige teaterseminar i Silkeborg. Mere end 600 personer, der repræsenterer teaterforeninger, teaterproducenter og skuespillere mødes, for at udbyde og fastlægge næste års teatersæson.

Teaterforeningerne i hele landet sidder med tilbageholdt åndedræt. For dem er det altid spændende at se, hvem der løber med prisen Årets Kulturkonge.

Komiteen bestående af repræsentanter for Folketeatret, Teater V og Danmarks Teaterforeninger besluttede at tildele Teaterkredsen Limfjorden denne fornemme pris i år.

Det er naturligvis med stor glæde, at Teaterkredsen Limfjorden modtager prisen, at vi er blevet set, noteret og påskønnet for indsatsen i et tyndt befolket Nordvestjylland

Nils-Jørn Krejberg, formand, Teaterkredsen Limfjorden.

Pristildelingen begrundes med at ”foreningen år efter år har formået at øge tilskuertal, trods trange sceneforhold, og at foreningen har lavet det fine og flotte stunt at rykke til Holstebro i forbindelse med Corona-nedlukningen, for på denne måde sikre, at alle deres tilskuere kunne få plads i til deres forestillinger i efteråret 2020. Godt tænkt og super flot gået og stor respekt for det fra os alle”.

- Det er naturligvis med stor glæde, at Teaterkredsen Limfjorden modtager prisen, at vi er blevet set, noteret og påskønnet for indsatsen i et tyndt befolket Nordvestjylland, siger formanden for teaterkredsen, Nils-Jørn Krejberg.

- Vores forening er baseret på frivillighed, at vi søger at fastholde en kulturel aktivitet i et område, hvor befolkningsantallet er vigende. Hvis man altid skal opsøge større byer for at få kulturelle oplevelser som f.eks. at gå i teater, hvorfor så bo her. Vi har derfor et samarbejde med en lang række organisationer, foreninger, kirker og efterskoler i Lemvig og Struer. Ved at styrke hinanden tror vi, at liv, udvikling og bosætning fremmes.

- Vi har i alt 32 teaterforestillinger med professionelle teatre fordelt over området. Vi har dermed en særdeles stor aktivitet. Selv om vi er en lille forening hører til de 10 procent af teaterforeninger med flest forestillinger. I den forløbne sæson har vi på nuværende tidspunkt spillet teater for mere end 2.000 tilskuere. Vi har stor folkelig forankring, som grundfæster os som et levende og samarbejdende tilbud i lokalsamfundet.

- Det er vores håb, at vi i fællesskab med organisationer og lokale medier vil støtte hinanden i øget bosætning ved formidling af netop de særlige tilbud, der eksisterer inden for vores lokalområde. Hvis vi ikke står sammen i denne indsats vil alle miste troen på, at det kan lykkes. Her har vi alle, sammen med de lokale medier et stort ansvar, siger formanden.

Teaterkredsen Limfjorden har, ud over æren ved at blive udpeget som en forening, ”andre teaterforeninger kan lære noget af”, modtaget en gratis ungdomsteaterforestilling.

- Lige nu bruger vi kræfterne på at sammensætte et repertoire, der også taler til publikum her i lokalområdet i næste sæson, siger Nils-Jørn Krejberg.

Annonce
Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Vejen spærret i to timer: Væltet bus er tilbage på vejen, og der skulle hjælp til helt fra Vejle

Lemvig For abonnenter

Klimatorium vil være verdensførende: ansøgning for millioner er afleveret

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Struer For abonnenter

Efter bølge af indbrud tog Tina sagen i egen hånd: - Det var bare et spørgsmål om tid, før de også ville komme her

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Leder For abonnenter

Lange testkøer er en hån mod de pligtopfyldende borgere

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Lemvig For abonnenter

Faldt for grunden efter få timer i Thyborøn: Nu har deres nybyggede hus vundet en arkitekturpris

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Sport For abonnenter

Fra andenviolin til førsteviolin for Thomas Damgaard: - Det er det jeg spiller håndbold for

Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Annonce