Annonce
Lemvig

Telefonen er livsnerven i Aktivitetshuset

Døren til Aktivitetshuset er lukket, men leder Gitte Vium holder kontakt til de brugere, der benytter sig af huset via telefon og sms. Foto: Jesper Lundsgaard
Lederen af Aktivitetshuset, Gitte Vium, oplever, at brugerne selv finder sammen, mens huset er lukket
Annonce

Lemvig: Normalt er Aktivitetshuset dagligt i kontakt med omkring 50 borgere, der kigger forbi huset i Bredgade i Lemvig.

Men da døren for tiden er låst til Aktivitetshuset for at mindske spredningen af coronavirus, har lederen Gitte Vium i stedet fundet en anden måde at holde kontakten med de borgere, der benytter sig af husets faciliteter.

- Vi skriver en sms eller ringer til alle de brugere, vi har et telefonnummer på. Nogle skriver tilbage og andre ringer, hvis de gerne vil have en snak. Det er de altid velkomne til, for vores telefoner er åbne døgnet rundt, siger Gitte Vium.

Hun har mødt forståelse blandt brugerne for, at det har været nødvendigt at lukke ned for Aktivitetshuset. Flere har omtalt lukningen som træls, men Gitte Vium har prøvet at vende lukningen til noget positivt for brugerne.

- Der er så mange negative oplysninger i radioen og på tv, men jeg glæder mig over, at brugerne i stedet kommer ud i det gode vejr, og der er endnu ingen, der har taget skade af noget frisk luft, siger lederen.

Jeg glæder mig over, at brugerne i stedet kommer ud i det gode vejr, og der er endnu ingen, der har taget skade af noget frisk luft.

Gitte Vium, leder af aktivitetshuset

Annonce

Renoverer under lukning

Lederen af Aktivitetshuset fornemmer, at brugerne har en god forståelse for, hvorfor det var nødvendigt at lukke ned, da regeringen i midten af marts lukkede for store dele af samfundet for at begrænse udbredelsen af coronavirusen.

- Vi har da oplevet brugere, der måske ikke husker så godt, har været henne for at banke på vores låste dør, fordi de gerne vil ind. Men vi har et godt samarbejde med hjemmeplejen, og vi sørger for, at der bliver taget godt hånd om de brugere, så der er ikke nogle problemer med det, siger Gitte Vium.

Hun tager også selv en længere gåtur i byen, og på sin tur rundt i byen møder hun flere gange nogle af brugerne fra Aktivitetshuset.

- Lemvig er jo ikke større, end at man en gang i mellem støder ind i hinanden. Møder jeg nogle af vores brugere på gåturen, siger de enten hej, eller vi får en snak, mens vi står på behørig afstand, siger hun.

Hun har indtryk af, at flere af stedets brugere nu mødes under mere private former i stedet for i selve Aktivitetshuset.

- Jeg oplever, at nogle af brugerne sætter sig sammen, hvis de ellers ikke har nogle at være sammen med. Nogle af dem møder jeg, når jeg er ude at gå. Men om de også ses privat hos hinanden, ved jeg ikke, siger lederen.

Mens der for tiden ikke er nogle brugere i Aktivitetshuset, er frivillige i gang med at gøre hovedrent. Andre er i gang med at pille tapeter ned for at kunne tapetsere, og der bliver også slået græs i haven og lavet anden vedlighehold.

Selv har Gitte Vium tid til at tage sig af forskellige administrative opgaver, men der er stadig liv i Aktivitetshuset. Hun har blandt andet brugt både sms-servicen, men også husets Facebook-side til at informere om, at det er muligt at bestille frokost i form af smørrebrød, der kan hentes i huset som take-away.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Udbetal hjælpepakkerne nu!

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce