Annonce
Danmark

Telefonen stjæler 40 timer af mit liv hver uge


Det er nok ikke så slemt, tænkte jeg. To timer, maksimalt tre.

Åbenbart et dårligt bud.

Da jeg tjekkede min skærmtid, viste det sig, at jeg bruger over fem timer om dagen på min telefon.

Annonce

Her kan du lytte til Adapter om skærmtid, hvor vi prøver at komme væk fra telefonen:

Det er realiteten, og jeg synes, det er sygeligt. Så lidt foregår der heller ikke i mit liv, at jeg kan retfærdiggøre at stirre på telefonen i 40 timer om ugen.

Da jeg kiggede nærmere i statistikken, fandt jeg ud af, at det sociale medie Instagram tager pladsen som min klart mest brugte app. Jeg kan ikke længere se det præcise timetal, for jeg slettede straks appen, da jeg opdagede, hvor mange timer det drejede sig om.

Det er i grunden dumt, for jeg poster næsten aldrig på Instagram. Jeg lurer bare. Så hvorfor spilde tid på det, tænker du måske.


Jeg ved ikke, hvad er sværest at skære ned på; smøger eller smartphone, men ét er sikkert: Jeg er afhængig af begge dele.

Fra klummen


Svaret er, at hele hold af kloge hoveder arbejder for tech-giganterne med det ene formål at skabe indhold, der fastholder vores opmærksomhed. For menneskers opmærksomhed er en af de dyrebareste valutaer, der findes.

Jo længere tid, vi bruger på tjenesterne, jo længere tid kigger vi på reklamer. Og når de er i stand til at koble sig direkte ind i modtagerens reptilhjerne, så er der ikke langt til, at vi står med reklamevaren i hånden.

De har med andre ord hacket min hjerne på så sofistikeret vis, at min tommelfinger næsten automatisk swiper uendelige feeds igennem, indtil jeg skal spise, tisse eller ikke kan holde øjnene åbne længere.

Jeg har derfor nedsat min skærmtid for at råde bod. Blandt andet fjernede jeg notifikationer og fjernede farverne fra min skærm. Konklusionen er, at jeg har mere end halveret min skærmtid. Så noget er der sket.

Jeg ved ikke, hvad der er sværest at skære ned på; smøger eller smartphone, men ét er sikkert: Jeg er afhængig af begge dele.

Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce