Annonce
Holstebro

Telefonstorm hos ferieudlejerne efter pressemøde: - Der er mange, der ringer og stiller spørgsmål

Travlheden har fortaget sig i oktober og november. Men frygten for sommerhusudlejerne går nu på, at også jul og nytår bliver omfattet af indrejseforbuddet. Arkifvoto: Johan Gadegaard.
Efter torsdagens pressemøde, hvor næsten hele Tyskland blev farvet orange, er telefonerne glødende hos feriehusudlejerne.
Annonce

Vedersø: Så skete det. Dét, som sommerhusudlejerne havde frygtet. Danmark lukker grænserne overfor tyske turister fra alle andre regioner end Slesvig-Holsten. Det betyder, at tyskere fra alle andre regioner ikke må rejse ind i Danmark efter midnat - natten til lørdag.

Og med den udmelding torsdag, blev der travlt på udlejningsbureauerne.

- Vi skulle have haft en 80-90 gæster i den kommende weekenden og der har 50 procent vel aflyst, men jeg tror det bliver højere jo længere ud på aftenen, vi kommer, siger medejer af Klitferie, Anne-Grethe Olesen, da avisen fanger hende klokken lidt over 18 torsdag.

Umiddelbart er det ikke et decideret "skidt" tidspunkt nedlukningen sker på, da november ikke ligefrem er højsæson. Men frygten går på, om nedlukningen fortsætter året ud, for så står udlejningsbureauerne med et problem.


Vi er positive og håber at borgerne i Danmark bliver ved med at være negative, så at sige.

Kaj Christensen, bureauleder hos Feriepartner Vedersø Klit


Turismeorganisationen VisitDanmark har siddet klar med lommeregnerne forud for dagens pressemøde. Hvis nedlukningen fortsætter året ud vil det koste Danmark en turismeomsætning på mellem 1,5 og 2 milliarder kroner. Og jo - det vil ramme de lokale hårdt - herude i Vedersø, forklarer Anne-Grethe Olesen:

- Allerede nu har vi 191 bookinger mellem jul og nytår, og det er tyskere alle sammen, så det vil være en katastrofe, hvis nedlukningen fortsætter til der, siger hun.

Lige nu koncentrerer hun sig dog udelukkende om den kommende tid:

- Det er både godt og dårligt, synes jeg, at man tager det en uge af gangen med nedlukningen. For skal dem, der så har bestilt ferie i næste weekend, vente helt til torsdagen før med at få en melding på, om de må komme, spørger Anne-Grethe Olesen.

Hos naboen Feriepartner, lyder menuen for Kaj Christensen efter aftensmaden denne torsdag ligeledes på overarbejde i aftentimerne.

- Det er lidt ærgerligt, det lige falder mod en fredag. Og ja, vi får travlt nu her. Der er mange, der ringer og stiller spørgsmål; hvad med januar, hvad med februar? Men endnu ved vi ikke, hvor mange, der bare ombooker til næste år, og hvor mange, der aflyser, siger han.

- Man forstår jo godt, at de lukker ned, når smitten stiger i de andre lande, men det er klart, det rammer hårdt - også i oplandet til bureauerne herude, siger han og tilføjer:

- Men vi er positive og håber, at borgerne i Danmark bliver ved med at være negative, så at sige, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

36-årig havde smidt affald i vejkant

Lemvig

Smittetallet nede på det halve

Lemvig

Fyrede kanonslag af to steder i byen

Annonce