Annonce
forside

Tesfaye: Man må gerne tyre i toppolitik

Men man skal gå efter bolden, lyder det fra SFs næstformand, Mattias Tesfaye, der appellerer til en ordentlig tone i formandskampen.

Tonen mellem de to fløje, der præger formandsopgøret i SF, er de seneste dage blevet skærpet, og det har fået de to næstformænd i partiet, Mattias Tesfaye og Mette Touborg, til at minde SFerne om, at der skal holdes en ordentlig tone i debatten.

- Både Mette Touborg og jeg følger debatten, og i den forbindelse har vi også nogle telefonsamtaler med folk fra begge lejre - med folk, der støtter begge kandidater - for lige at appellere til, at man godt må tackle igennem - man må gerne tyre i toppolitik - men man skal gå efter bolden, siger Mattias Tesfaye.

Debatten nåede nye højder, da EU-parlamentariker Emilie Turunen (SF), der støtter sundhedsminister Astrid Krag (SF) i formandsopgøret, i Politiken advarede mod udfordreren Annette Vilhelmsen. Det fik torsdag aften tidligere SF-formand Holger K. Nielsen på banen.

Annonce

- Når fx Emilie forsøger at miskreditere Annette, fordi Poul Overlund (medlem af SFs landsledelse, red.) er blandt hendes stillere, hører alting op, skrev han på sin Facebook-profil, hvor han samtidig erklærede, at han støtter Annette Vilhelmsen.

For Mattias Tesfaye er det afgørende, at SF skal kunne fremstå som et samlet parti, når den kommende formand er blevet valgt.

- Det er klart, at vi ringer rundt og opfordrer til, at man holder hovedet koldt, og at vi også skal kunne fungere som parti 14. oktober, når vi har fået en ny formand. Det er der for så vidt ikke noget nyt i, siger Mattias Tesfaye, der understreger, at de to næstformand ikke er noget tæskehold.

Spørgsmål: Er debatten med til at udstille et splittet parti?

- Det er i hvert fald med til at udstille et parti, hvor der er to kandidater at vælge imellem og dermed også to forskellige politiske figurer, hvor valget vil få betydning for, hvordan SF vil fungere og placere sig i fremtiden, og det er klart, at det bringer engagementet op i mange SFere, siger han.

Spørgsmål: Er det sværere for en kommende formand at samle partiet, nu hvor bølgerne går så højt?

- Det tror og håber jeg ikke, det er. En ting er at kunne diskutere det nu, fordi vi har åbnet vinduet for debat, fordi vi skal have valgt en ny formand, men det skal være muligt for en ny formand uanset hvad at samle partiet bagefter, og det kræver, at alle ligesom rykker ind i geledderne igen, siger Mattias Tesfaye, der dog ikke vil pege på konkrete sager, hvor debatten efter hans mening er kammet over.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hvalen skal formentligt obduceres men bliver liggende hele mandagen

Leder For abonnenter

Jamen, det er jo næsten allerede et nærhospital, som er blevet indviet i Lemvig

Sport

Lemvig-spiller springer ud som homoseksuel: - Reaktionerne fra holdkammeraterne var, som jeg håbede

Navne

Lemvig Kommune skal have ny chef

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Holstebro

Mona og Jesper Brink har renoveret og vedligeholdt i 25 år: Nu gider vi ærligt talt ikke mere - nu vil vi bare nyde!

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Lemvig

24-årig lemviger til tops på radikales liste til folketingsvalget

Livsstil

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Lemvig

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Lemvig For abonnenter

Hvad nu? Prisen for en oprensning af depotet ved Høfde 42 kan eksplodere

Sport

Mølgaard efter nedrykning: - Planen er, at jeg skal videre til sommer

Annonce