Annonce
Digitalt

Test: Bliver bare ved og ved - JBL Tune 230 NC giver fuld valuta for pengene

JBL er aktuel med endnu et sæt true wireless øretelefoner, hvor der er virkelig meget værd for pengene. Tune 230 NC har en imponerende liste over egenskaber, blandt andet 40 timers batteritid og aktiv støjreduktion, og så er både lyd og design rigtig godt. Lyden kræver dog lidt bearbejdning, før den rammer plet. Pr-foto
JBL Tune 230 NC er et sæt meget billige true wireless øretelefoner, der kan spille i op til 40 timer, har aktiv støjreduktion og er lækre i både design og lyd

JBL har på det seneste gjort sig bemærket med et støt stigende antal true wireless øretelefoner, der primært henvender sig til den prisbevidste forbruger – som måske også lever en aktiv livsstil.

I den kategori finder vi også JBL Tune 230 NC, der trod det ikke så mundrette navn, er en meget ligetil størrelse, der med et minimum af indsats også lyder rigtig godt.

Kompakt med runde hjørner

Tune 230 NC er en af de true wireless øretelefoner, der falder i Airpod-kategorien, når det kommer til det ydre. Der er en lille stick under hver øretelefon, og de placeres yderst i ørergangen, i stedet for at blive trykket godt ind, som fx Sennheiser gør med sine. Der er nogle, som ikke bryder sig om den sidste type øretelefoner, der eftersigende kan føles som et lille overgreb – personligt foretrækker jeg dem, da de virker til at sidde bedre fast, og de så giver en passiv støjreduktion som sidegevinst. Tune 230 NC sidder dog rigtig behageligt i ørerne – når man har fundet den rigtig størrelse silikonedut at sætte på. Jeg måtte ned i den mindste model.

JBL holder fast i et design med mat plastik og bløde hjørner. Det springer ikke i øjnene, men det fungerer rigtig godt, især med de bløde hjørner og den matte, let ru plastik. Pr-foto

Både æske og selve øretelefonerne har bløde runde hjørner, der er rare at føle på. Øretelefonerne er ret kompakte, og man mærker dem nærmest ikke, når de er i brug. Æsken er knap så kompakt, men den er ikke overdimensioneret heller.

Designmæssigt fortsætter Tune 230 NC JBL’s designlinje, som skiller sig nok ud til, at den er genkendelig, men også spiller så sikkert, at den ikke træder nogen over tæerne. Og det er rigtig fint.

Annonce

Lyd kræver arbejde

Som det var tilfældet med JBL Live Pro+ TWS, da jeg testede dem, så er mit førstehåndsindtryk med lyden ikke det bedste. Out-of-the-box lyder Tune 230 NC for kedeligt for min smag. Der mangler bas, og mens mellemregistreret imponerer, er de højfrekvente lyde også for afdæmpede.

JBL Tune 230 NC er et sæt rigtig gode øretelefoner til prisen. De kan på papiret alt det, de skal kunne og mere til, og eneste ridse i lakken er, at lyden er flad og kedelig out-of-the-box - det roder den udmærkede app heldigvis hurtigt bod på. Pr-foto

Det er nærmest en-til-en min oplevelse af Live Pro+ TWS, og den gode nyhed er, at det hele er lige til at fikse via den udmærkede app, JBL har lavet til sine høretelefoner. Den dårlige nyhed er, at det overhovedet er nødvendigt. Og det er faktisk nødvendigt, synes jeg, for lytteoplevelsen er som nat og dag.

Før de bliver kalibreret lyder de kedelige og upræcise, uden den dybe bas og uden den sprødhed, mange godt kan lide. Når de først har fået hjælp fra appen, lyder de til gengæld fremragende – meget bedre end prisskiltet lægger op til.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

JBL Tune 230 NC er nemlig et sæt billige true wireless øretelefoner. Den vejledende pris er 799 kroner, og for det får du et sæt flotte og behagelige øretelefoner. De har aktiv støjreduktion, kan spille i imponerende 40 timer og lynlade en times ekstra spilletid på bare 10 minutter. De er vand- og svedafvisende efter IPX4-standarden, og de 5,8 mm store drivere kan spille rigtig godt – hvis du bruger tid på at indstille dem til det.

Jeg har under min test her set øretelefonerne på tilbud til 599 kroner, og uanset om det er til vejledende pris eller tilbudspris, får man meget for pengene med Tune 230 NC fra JBL.

Annonce
Digitalt

Vinyl anno 2022: Sådan kan du gøre din gamle pladespiller trådløs

Annonce
Digitalt

Test: Elegante højtalere til kontoret får maksimal lyd ud af minimal plads

Annonce
Digitalt

Test: Moto G pakker et lækkert display og imponerende kamera til en konkurrencedygtig pris

Annonce
Erhverv For abonnenter

Maskinfabrik har gode tider: Leverede bedste regnskab nogensinde

Navne For abonnenter

BK Hertz' mangeårige ejer og manufakturhandler med stort M er død: Bent Kærgaard blev 78 år

Lemvig

Corona satte ny rekord i Lemvig

Erhverv For abonnenter

Den største enkeltinvestering i 60 år: Nu kan vi arbejde langt hurtigere

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Leder For abonnenter

Der er noget helt galt i Lemvig, hvis man holder kæft og lader voldsforbrydere gå fri

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Lemvig

Der var masser af vidner til grov voldssag, men ingen ville sige noget: Politiet kommer med kraftig opfordring

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Navne For abonnenter

Katja fra Struer: - Vores forhold blev cementeret, da vi sejlede til Sydgrønland i en lille båd i stiv kuling

Holstebro For abonnenter

Gødstrup har 409 enestuer - men kun de 330 forventes brugt: Få historien om de tomme stuer og mosen, der var en and

Vestjylland

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Annonce