Annonce
Digitalt

Test: Få hurtigere og mere stabilt wi-fi derhjemme med Netgear Nighthawk

Netgear Nighthawk er diskret og minimalistisk designet i sort plastik. Pr-foto
Netgear Nighthawk giver mere stabil wi-fi-dækning i hjemmet og øger rækkevidden, uden at plyndre bankkontoen
Annonce

Der stilles større og større krav til wi-fi i hjemmet i takt med, at vi får flere og flere enheder, som er online. De fleste hjem har efterhånden et eller flere fjernsyn, der er på nettet, en spillemaskine eller to, et par computere, en iPad, nogle mobiler osv.

I takt med, at der stilles større og større krav til wi-fi i hjemmet, kommer der heldigvis også flere og flere løsninger på udfordringen. Vi har tidligere testet både Google Nest Wifi og Netgear Orbi, som begge kommer med kvalificerede bud på, hvordan udfordringen løses i hjemmet. Googles bud dækker 210 kvm. for ca. 2000 kr., mens Netgear Orbi dækker 350 kvm. for ca. 7000 kr. Imellem de to finder vi nu Netgear Nighthawk MK63, der med en pris på lige godt 3000 kr. dækker 300 kvm. Kan du nøjes med 200 kvm. koster det ca. 2000 kr for MK62-varianten med to enheder i stedet for tre.

Annonce

Diskret og ligetil

I testen her har jeg set nærmere på pakken med tre enheder, en router og to satellitter. Førstnævnte sluttes til dit modem, og så forbinder den til de to øvrige satellitter, som så forstærker signalet. Selve opsætningen er utrolig nem og ligetil med den tilhørende app, og hvis du navngiver dit netværk som dit oprindelige wi-fi og bruger samme kodeord, så kan alle hjemmets enheder logge på uden nogen dikkedarer. Nemt.

Når Nighthawk først er sat op, forstærkes det trådløse netværk mærkbart. Jeg har testet i en lejlighed på godt 200 kvm., og her er fuldt signal med to enheder i hele lejligheden, og ikke nævneværdigt fald i hastighed nogen steder.

Der følger tre enheder med Netgear Nighthawk MK63; base-enheden og to sattelitter. Tilsammen dækker de tre enheder 300 kvm., og det er muligt at tilkøbe flere. Kan man nøjes med to enheder og ca. 200 kvm. dækning, kan man købe MK62 for ca. 1000 kr. mindre. Pr-foto

Enhederne fra Netgear er meget minimalistisk udformet i sort plastik. De fylder ikke det store, og de gør ikke nær så meget væsen af sig, som fx Orbi fra Netgear.

Annonce

Forældrekontrol kommer

Appen kunne godt have flere funktioner indbygget, end den har, men den er til gengæld let at bruge. Den viser aktuel performance-data samt hvilke enheder, der er tilsluttet, og det er muligt at blokere enheder.

Jeg savner mulighed for forældrekontrol, så man fx kan vælge at blokere tjenester eller begrænse enheders adgang til internettet på fastlagte tidspunkter, og øget sikkerhed generelt. Netgear oplyser, at begge dele er på vej i en app-opdatering, der vil tilføje netop parental control og Armor by Bitdefender. Det lyder lovende, men har ikke været muligt at afprøve under testen her.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Til prisen gør Netgear Nighthawk et rigtigt fornuftigt stykke arbejde i forhold til at forbedre wi-fi i hjemmet, og det er sågar muligt at tilkøbe ekstra sattelitter, hvis 300 kvm. ikke dækker behovet.

Pris og tilgængelighed: Netgear Nighthawk kan købes online og i butikker. MK62, der dækker ca. 200 kvm., koster 2099 kr., mens MK63, der dækker ca. 300 kvm., koster 3199 kr.


Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Vestjylland

Livreddere gør op med myte

Annonce