Annonce
Struer

Test, test, test og test: En kæmpe opgave

- Vi begynder at rekruttere, så vi kan være klar, og vi skal også have logistikken til at gå op. Vi skal finde de rigtige lokaler og i det hele taget bare være klar. Hvis alle voksne og de unge på over 16 år skal testes to gange om ugen, vil det være cirka 32.000 test om ugen, vi skal have udført, anslår kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller. Genrefoto: Jens Thaysen
Struer Kommune forbereder sig på at skulle udføre 32.000 test om ugen
Annonce

Struer: Kommunaldirektøren i Struer Kommune, Jesper Thyrring Møller, har stadigvæk ikke fået præcise retningslinjer.

- Men bliver der tale om en genåbning i et eller andet omfang, vil det være betinget af en helt anderledes omfattende teststrategi, og den opgave kommer vi til at skulle løfte i kommunerne. Det er en kæmpe opgave, siger han.


Bliver der tale om en genåbning i et eller andet omfang, vil det være betinget af en helt anderledes omfattende teststrategi, og den opgave kommer vi til at skulle løfte i kommunerne. Det er en kæmpe opgave.

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør, Struer Kommune.


- Vi har forberedt os på at skulle teste to gange i indskolingen. På en af skolerne er en lærer  uddannet til at kunne pode, men ellers er det nogle fra det øvrige personale, og så har vi ansat to ledige, så vi er oppe på fem podere. Det fungerer i indskolingen. Men når vi skal til at teste alle voksne borgere i Struer Kommune to gange om ugen, er det en helt anden opgave, vi taler om, konstaterer han.

Dette er så ikke på tegnebrættet her og nu.

- Men vi forbereder os på det. Vi begynder at rekruttere, så vi kan være klar, og vi skal også have logistikken til at gå op. Vi skal finde de rigtige lokaler og i det hele taget bare være klar. Hvis alle voksne og de unge på over 16 år skal testes to gange om ugen, vil det være cirka 32.000 test om ugen, vi skal have udført, anslår Jesper Thyrring Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce