Annonce
Lemvig

Thyborøn fik Aula før alle andre

Skoleleder Louise Nees Hviid har sammen med resten af Thyborøn Skole arbejdet med den nye kommunikationsplatform, Aula, siden sommerferien. Skolen har nemlig sammen med 23 andre skoler landet over været pilotskole på projektet. Foto: Jesper Lundsgaard
Siden sommerferien har Thyborøn Skole arbejdet med den nye kommunikationsplatform, Aula, som tidligere på ugen blev udrullet til landets folkeskoler

Thyborøn: Omkring to millioner forældre, lærere og elever over hele landet skulle fra i mandags vænne sig til, at det ikke længere var Skoleintra, der leverede information om deres børns skolegang.

I stedet var kommunikationen mellem skole og forældre flyttet over på den nye platform, Aula. Men på Thyborøn Skole og 23 andre skoler over hele landet var systemet ikke en helt ny digital verden, der skulle åbne sig. Her har man nemlig siden sommerferien været pilotskole, hvor man har været med til at teste og komme med ideer til en sidste finpudsning af systemet.

- Vi gik med i udviklingen, fordi vi følte os klar til at være en del af processen. Vi har gennem lang tid været gode til at benytte læringsplatformen Meebook, hvor lærerne opdaterer elevernes ugeplaner, og syntes, at det gav god mening, at vi skulle være med, da Aula og Meebook er udviklet til at tale sammen, siger skoleleder Louise Nees Hviid fra Thyborøn Skole.

Skolen blev udvalgt kort før sommerferien, hvor den tidligere direktør for familie- og kulturforvaltningen i Lemvig Kommune, Ole Pedersen, havde fået Lemvig med på listen over de kommuner, hvor det nye system skulle testes. Flere skoler i kommunen var interesserede i at være testskole, men det endte med at blive skolen i Thyborøn, der fik lov til at være en del af projektet.

Det har været en spændende opgave for skolen at være med til, men også en opgave, der har taget en del tid i de første to måneder af skoleåret, siger Louise Nees Hviid. Men det har også været en tidskrævende opgave.

- Især for vores skolesekretær har der været en del tastearbejde i begyndelsen, lige som vi i ledelsen har haft ugentlige møder med sparring og også små kurser med gode tip til systemet. Men lærerne har været vant til at arbejde med Meebook i et par år, og her har der ikke været den store omvæltning, siger hun.

Aula er afløseren for Skoleintra, der hidtil har været kommunikationsplatformen mellem skole og forældre. Systemet er blandt andet opbygget, så det er lettere at kommunikere med platformen Meebook, hvor lærere blandt andet kan opdatere ugeplanerne for eleverne.

I processen har Thyborøn Skole blandt andet sparret med en skole i Herlev ved København omkring nogle af de detaljer, som man er blevet opmærksomme på i testfasen. Desuden har der løbende været Skype-møder med udviklerne og under finpudsningen har testskolerne kunnet komme med forskellige input. Her har Thyborøn Skole haft en lille finger med i udviklingen af det endelige system.

- I et felt om fortrolige oplysninger var der fra begyndelsen sat et flueben, som skulle markeres en ekstra gang med en blå ring, hvis den skulle være gyldig. Det, syntes vi, var uhensigtsmæssigt, så derfor foreslog vi og fik gennemført, at man ikke automatisk havde fluebenet markeret, fortæller skolelederen om et konkret fingeraftryk fra Thyborøn på systemet.

Helt uden problemer har implementeringen af Aula heller ikke været i Thyborøn.

- Vi oplevede i den første uge, hvor vi havde problemer med at lægge ugeplanerne op. Men det endte med, at vi alligevel kunne levere kerneydelsen i form af undervisning, siger Louise Nees Hviid.

FAKTA

Aula handler om at understøtte samarbejdet om børns læring og trivsel ved at skabe rum for god kommunikation mellem fagprofessionelle, børn og deres forældre. Aula skal give overblik, være let tilgængelig og genkendelig, relevant, sikker og helt igennem nem at bruge, uanset hvilken brugertype du er, og uanset hvordan du tilgår Aula.

Udviklingen af Aula er en del af en fælles aftale fra 2014 mellem Kommunernes Landsforening og Regeringen om et digitalt løft af folkeskolerne. I aftalen indgik det, at alle folkeskoler skulle have et digitalt samarbejds- og kommunikationsværktøj, som understøtter arbejdet på de enkelte skoler. Værktøjet består af to dele: En læringsplatform, som de fleste kommuner allerede har taget i brug, og en samarbejdsplatform (Aula), som kan bruges til kommunikation og vise alle væsentlige informationer om barnet.

Det er kommunernes it-fællesskab KOMBIT, der står for at indkøbe Aula på vegne af landets kommuner.

Kilde: www.aulainfo.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

Annonce