Annonce
Lemvig

Thyborøn har fortsat tom kandidatliste til menighedsrådsvalget

Den nye kirke i Thyborøn blev også anvendt til lyskunst i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Værket "The same for everyone" var skabt af den skotske kunstner Nathan Coley.
Der er en uge til der skal vælges nyt menighedsråd i Thyborøn. Men listen over kandidater er fortsat tom
Annonce

Thyborøn: Formanden for menighedsrådet i Thyborøn, Kristen Broe, ser forsigtigt frem mod tirsdag i næste uge. Da skal der være udfyldningsvalg til menighedsrådet, men foreløbigt ser listen gabende tom ud.

- Det er svært at sige, hvordan det kommer til at gå. Det ved vi først næste tirsdag, siger Kristen Broe.

Han er dog forsigtig optimist, for det skal man jo være som menighedsrådsformand. Efter 20 år i rådet er han dog selv indstillet på at stoppe, men det er alle de øvrige i menighedsrådet også. Derfor skal der vælges et helt nyt råd i Thyborøn.

Menighedsrådet forsøgte at opstille en liste 15. september, men det var ganske enkelt ikke muligt at finde interesserede kandidater. Derfor skal der holdes et såkaldt udfyldningsvalg 6. oktober.

Menighedsrådet har dog ikke været samlet siden mødet.


Lad mig udtrykke det på den måde, at nogle i byen har været positivt stemt overfor at lade sig opstille. Hvordan det ender, når man skal til at sige ja til at lade sig opstille, ved jeg endnu ikke

Kristen Broe, menighedsrådsformand


- Så det har været lidt spredt fægtning, hvad der er sket siden da. Jeg har ikke noget overblik på nuværende tidspunkt, siger Kristen Broe.

Annonce

Positivt stemt

Han oplyser dog, at er en vis interesse at spore i byen.

- Lad mig udtrykke det på den måde, at nogle i byen har været positivt stemt over for at lade sig opstille. Hvordan det ender, når man skal til at sige ja til at lade sig opstille, ved jeg endnu ikke, siger han.

Han fortæller, der er sendt en mail rundt til samtlige foreninger i byen - ikke kun de kirkelige - i et forsøg på at finde interesserede. Præsten har ligeledes sendt en mail til de konfirmandforældre, han havde adressen på.

- Så der bliver da gjort lidt rundt om for at finde nye kandidater. Der skal  jo være en interesse for det, hvis det skal lade sig gøre at finde kandidater nok, men som i alle andre foreninger er det ikke helt ligetil, siger Kristen Broe.

Annonce

Ingen sag

Han er jævnligt blevet spurgt, om der er en årsag til, at hele menighedsrådet vælger at trække sig samtidigt men fastholder, at der ikke er en konkret "sag", der foranlediger afgangen.

- Du kan ikke finde ét samlet punkt, der gør, at man vil gå. Der er for eksempel et par stykker, der har siddet i menighedsrådet i over 20 år og derfor ønsker at stoppe. Og så er der nogle, der er over 70 år. Men det er altså heller ikke første gang, at vi i Thyborøn bliver nødt til at starte med et helt nyt menighedsråd, siger Kristen Broe.

Det skete nemlig også, da han selv blev valgt til menighedsrådet for 20 år siden. Dengang var alle også nye i rådet og måtte lære alle de nye arbejdsopgaver uden at have erfarne medlemmer at støtte sig op ad.

Annonce

Sådan har vi altid gjort

- Jeg var så heldig at blive valgt sammen med nogle dygtige folk, så det gik. Men det behøver faktisk ikke være så ringe med lutter nye folk, for så er du fri for at have to-tre gamle, der sidder og siger "Sådan har vi altid gjort". De nye kan sætte deres eget præg uden at have en gammel formand, der gør sig klog på tingene, siger Kristen Broe.

Da han blev valgt, ventede der store opgaver. Da begyndte man processen med ny præstebolig og ny kirke.

- Så vi havde mange og lange møder, hvor vi undertiden først var færdige til midnat, husker han.

I dag vil et nyt menighedsråd være hjulpet af, at man allerede har ansat Anette Flyvholm som regnskabsfører, og i provstiet har man ansat en HR-konsulent, der kan hjælpe med det vanskelige papirarbejde i forbindelse med ansættelse og lignende.

- Men det vil da være noget pjat at sige, der ikke er arbejde ved at lade sig vælge til et menighedsråd. Kontaktpersoner og kirkeværge og de, der sidder med kirkebladet har nogle tunge opgaver. Ikke mange kender den lille hemmelighed med, at formandsposten er den nemmeste, siger Kristen Bro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Kommune er giftig

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce