Annonce
Erhverv

Thyborøn som en af kystens mest attraktive byer

Bolette van Ingen Bro er den første formand i Westcoast Center Jutland. Pressefoto

Bolette van Ingen Bro er den første formand i fonden Westcoast Center Jutland

Thyborøn: Den nye stærke fond, som skal styrke Thyborøn som turistmål, er nu blevet en realitet. Westcoast Center Jutland har fået sin bestyrelse, og holdet konstituerende møde.

Den første formand er Bolette van Ingen Bro.

Målet er, at Thyborøn skal være en af de mest attraktive byer på den jyske vestkyst.

- Thyborøn har mange attraktioner og driftige aktører. Det er vigtigt, at så mange som muligt får kendskab til disse, så endnu flere gæster kommer og besøger os og får en god oplevelse. Det giver flere indtægter og skaber nye arbejdspladser, siger Bolette Van Ingen Bro,

Fonden skal støtte op om udviklingen og sætte yderligere turbo på den i forvejen positive fremgang. Forventningen er: Øget omsætning, jobskabelse og styrke Thyborøns profil og oplevelsesmuligheder.

Bestyrelsen består desuden af 2. viceborgmester Chris Olesen fra Lemvig Kommune, udviklingschef Lars Klemensen og fra Lemvig-Thyborøn Turistforening, Kommunikations - og turistchef, Kristian Hansen. Derudover sidder tidligere borgmester og formand for Regional Udvikling, Jørgen Nørby, i bestyrelsen.

Blandt fondens konkrete opgaver er blandt andet udvikling af nye aktiviteter i samarbejde med nuværende og nye aktører i Thyborøn, samt at understøtte aktører med fundraising til oplevelsesprojekter og andre udviklingsprojekter for området.

Fonden udlejer arealer og bygninger og koordinerer og udvikler samarbejde med andre partnere, som handelslivet, turistorganisationer, spisesteder, Thyborøn Havn og flere andre aktører.

- Det er vigtigt, at vi yderligere styrker det tætte samarbejde i Thyborøn. Ved at samle flere gode kræfter i fonden, kan vi i fællesskab med aktørerne i området løfte endnu flere og større opgaver, så vi står markant stærkere udadtil, siger Bolette Van Ingen Bro i en pressemeddelelse.

Westcoast Center Jutland første store opgave bliver at udvikle en strategi for, hvordan der skabes flere oplevelser og aktiviteter for turister og andre gæster i Thyborøn. En vigtig del af fondens arbejde bliver formidling af viden og information om Thyborøns historie og om naturen, havet og fjorden omkring byen.

Fonden ejer en stribe arealer i Thyborøn og lejer disse ud til aktører, hvorved der skabes mulighed for investeringer og et tættere samarbejde mellem aktørerne. På arealerne finder man Jyllandsakvariet, Kystcenteret, Mallemukken, Sea War Museum, restaurant Mallemukken, Sneglehuset, De Røde Huse, Bunkergruppen og Æ' Motor Rum, der tilsammen har skønsmæssigt i omegnen af 200.000 årlige gæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

24-årig lemviger kørte galt ved Skive

Lemvig

Indbrud hos Bay Art under opklaring

Annonce