Annonce
Kultur

Thyborøn vil være Vestjyllands juleby nummer 1

Jyllands Akvariet og Iskunsten er i samarbejde med Café Seaside om julemarked i Thyborøn. pressefoto
Sidste år blev julemarkedet aflyst, men alle kræfter er sat til alle fire advents-weekender

Thyborøn: Thyborøn arbejder på at blive Vestjyllands juleby nummer 1, hvor man kan trække masser af gæster til byen. Det sker med et stort udendørs julemarked, som sidste år blev aflyst, men som gennemføres i år

Jyllandsakvariet og Iskunsten laver stort, udendørs julemarked og bakkes op af andre lokale kræfter, blandt andre Café Seaside, der sørger for de lune lækkerier til de sultne og tørstige.

- Faktisk opstod hele ideen til julemarkedet i Thyborøn allerede sidste år. Der blev opbygget en magisk juleudstilling med en række Isskulpturer i juletema, juletræer pyntet med den smukkeste pynt lavet af is. Flettehjerter og julekugler, og så ellers en traktorbus gejlet op med flere tusinde lys og muntert julemusik. Men lige som hele udstillingen åbnede, blev hele branchen tvangslukket på grund af corona. Det betød, at der stod en fuldstændig magisk juleudstilling i en verden af is bag låste døre, som ingen fik lov til at se, siger indehaver af både Jyllandsakvariet og Iskunsten, Michael Madsen.

Annonce

Nu får hele julearrangementet en ny chance og denne gang, har den bare fået endnu mere gas. Nu er det både indenfor og på en stor grund over for Iskunsten, at man kan opleve julen. Der er købt endnu flere lys og julepynt i lange baner, iskunstnerer har knoklet med at lave flere isskulpturer og iskunst, og der er mange flere afgange med Julemandens traktorbus og sjove aktiviteter.

På pladsen vil man finde en skov af juletræer, Café Seasides streetfood-bod med salg af varme drikke og et lille børnetog pyntet op med lys og grønt.

- Det er måneders forarbejde, der bliver realiseret, og derfor har vi også besluttet, at aktiviteterne finder sted hver eneste lørdag og søndag i alle adventsweekender. Ligeledes vil dagene op til jul være fyldt op med aktiviteter, så man har muligheden for at gøre ventetiden frem mod den store dag lidt sjovere for børnene, siger Michael Madsen.

En ny tradition

Interessen for jul og spændende julemarkeder kan få folk til at køre rigtig langt. De store julemarkeder i Tyskland, Tivoli i København og julemarkeder i Nordjylland, som alle har rigtig mange besøgende, er eksempler på, hvilke følelser og traditioner julen vækker i os. Nu melder Vestjylland sig ind i kampen om julegæsternes gunst.

Julemarked for familierne. Pressefoto

- Vi håber, at julemarked i Thyborøn kan vokse sig til noget stort, der kan trække rigtig mange julegæster til byen. Vi har noget her, som ikke findes andre steder i Europa, og vi håber, at vi med det kan skabe nye juletraditioner og gøre Thyborøn til Vestjyllands juleby nummer 1, siger Michael Madsen.

Julemarkedet finder sted hver weekend fra den 27. november til og med 19. december. Alle dage fra kl. 10.00-17.00Annonce
Lemvig For abonnenter

Bevarer skibsmotorerne: Tiltrukket af dunsten af diesel

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Frem med mobiltelefonen: Særlig gruppe medarbejdere skal vise coronapas

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Kultur

Når folk begynder at vippe med foden, ved jeg, at de kan li' musikken

Lemvig For abonnenter

Kronprinsen på jagt her til morgen: Kongejagten er genoptaget efter en coronapause

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Erhverv

Kunder tager godt imod, at de igen skal have mundbind på

Lemvig For abonnenter

Forureningsskandalen: Politikere diskuterer om de skal lægge sag an mod staten

Lemvig

Ny hæder til Klimatorium

Annonce