Annonce
Danmark For abonnenter

Thyge Nielsen betalte prisen: Falck kostede ham hans politiske liv

Thyge Nielsen er ikke længere valgt til noget - efter at have stået på mål for Bios-sagen i Region Syddanmark fik han halveret sine stemmetal til både regionsrådet og til kommunalbestyrelsen i Varde. Foto: Chresten Bergh

Det var venstrepolitikeren Thyge Nielsen, der stod midt i det, der i 2014-2015 var Bios-skandalen, og efterfølgende betalte prisen som folkevalgt - han blev vraget af vælgerne. I dag er Bios-skandale blevet til Falck-skandale, og Thyge Nielsen skal til dronningen og takke for sit ridderkors.

Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Aggressioner med støtte fra Trump.

Israel går igen til valg, og det vil være en ulykke for både israelere og palæstinensere, hvis Benjamin Netanyahu vinder. Han ligger selv langt ude på højrefløjen og vil der ud over basere sin regering på religiøse fundamentalister fra det endnu mere ekstreme højre. Der er i bogstaveligt forstand ingen grænser for Netanyahus aggressioner. Han er desuden opmuntret af støtten fra Trump, der sjældent undgår at puste til konflikten. Netanyahu leger som sædvanlig med ilden og har i valgkampen spillet ud med et kynisk stunt. Nu vil han inddrage de israelske bosættelser i Jordan-dalen og på den måde udvide Israels territorier yderligere. Dette brud på Folkeretten og international ret vil bombe fredsprocessen langt tilbage. Lige her og nu til ubodelig skabe for den palæstinensiske befolkning, men også til stor skabe for israelerne selv på bare lidt længere sigt. Palæstina reduceres til en endnu mindre enklave midt i Israels territorium, og palæstinenserne står tilbage som taberne med færre rettigheder. FN advarer mod udviklingen, og Danmark må også på banen med klare meldinger. En to-stats-løsning med sikre grænser og gensidig respekt mellem befolkningsgrupperne er den eneste langtidsholdbare og civiliserede vej at gå. Netanyahu er farlig for israelere, palæstinensere og muligheden for fred.

Lemvig

Verdensmusik spiller til dans

Annonce