Annonce
Struer

-Thyholm: Kommunen støtter plan om vådområde

Struer Kommune støtter planen om at omdanne 30 hektar ved Grøndal på Thyholm til et vådområde. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Grønt projekt på Thyholm undervejs - 30 hektar skal omdannes til vådområde til gavn for vandmiljøet i Limfjorden
Annonce

Struer: Struer Kommune er klar til at tage del i skabelsen af et større vådområde ved Grøndal på Thyholm.

Dermed er det, der begyndte som et ønske hos en lodsejer om at lave en sø på hans jord, nu vokset til et projekt, der omfatter 30 hektar og kan være et væsentligt bidrag til en grønnere og renere Limfjord.

De 30 hektar er fordelt hos fem lodsejere, og på jorden skal der skabes et sammenhængende vådområde, der kan modtage vand fra drænsystemer og grøfter. Målet er at fjerne kvælstof for at forbedre vandkvaliteten i Limfjorden.

Det er Struer Kommune, der efter henvendelsen fra lodsejeren besluttede at vejre stemningen hos de øvrige lodsejere for at lave et decideret vådområde.

De er alle positive, så længe de bliver kompenseret økonomisk og projektet ikke påvirker afvandingen af deres jord.

Formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune, Marianne Bredal (V), håber at projektet bliver til virkelighed.

- Jeg håber virkelig, at det lykkes, for det er et godt projekt til gavn for miljøet, siger hun.

Annonce

Staten betaler

Konsulentfirmaet Atkins har lavet en teknisk forundersøgelse. Den omfatter blandt andet etableringen af en mindre sø i området, og at overskudsjorden anvendes til opfyldning af en række mindre lavninger i området.

Staten betaler alle udgifter til projektet. I praksis er det også staten (Landbrugsstyrelsen, red.), der laver frivillige aftaler med lodsejerne, forhandler om jordkøb, erstatningsjord med mere.

Struer Kommune skal blandt andet stå for detailplanlægning, udbud- og anlægsfase.

Alle udgifter betales af staten, også kommunens del af regningen. Hvis vel at mærke projektet bliver til noget. Derfor er målet at holde udgifterne nede og begrænse risikoen så meget som muligt.

Hele projektet vil koste 5,1 millioner kronber, og Struer Kommune vil søge om 1,4 millioner kroner, der skal dække den tekniske del af projektet.

Annonce
Lemvig

S forstår bekymring på skoler

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Lemvig For abonnenter

Kun 20 medarbejdere bliver tilbage i Lemvig - hvad skal der ske med bygningen på Torvet

Annonce