Annonce
Struer

Thyholm skal blive otte nedrevne huse skønnere

Struer Kommune er klar til at rive otte bygninger ned på Thyholm - seks af dem i Hvidbjerg midtby. Arkivfoto: Louis Schmidt-Lund
Struer Kommune vil bruge godt tre millioner kroner på at rive forfaldne huse ned på Thyholm - seks af dem i Hvidbjerg by

Thyholm: Otte adresser på Thyholm, seks af dem i Hvidbjerg by, står til at blive revet ned som et led i forskønnelsen af landdistrikterne i Struer Kommune.

Planen, som der er afsat godt tre millioner kroner til at føre ud i livet, vil fjerne otte bygninger og ni boliger fra landkortet. Pengene til arbejdet kommer fra statens pulje til landsbyfornyelse. Det er en statslig pulje, som tildeles landets kommuner i forbindelse med deres arbejde for at forskønne landdistrikterne.

Staten støtter med 60 procent til udgifterne, mens kommunen selv skal dække udgifterne for de resterende 40 procent. Staten har tildelt Struer Kommune godt 1,2 millioner kroner i forbindelse med pulje 2019. Det kommunale bidrag herudover er godt 836.000 kroner. Den samlede pulje bliver på tæt på 2,1 million kroner, som kan bruges til at rive bygninger ned og sætte bygninger i stand samt områdefornyelse i byer med under 4.000 indbyggere.

Annonce

Struer Kommune har yderligere godt 900.000 kroner i puljen fra 2018. På baggrund af dialog med lokalområderne i forbindelse med arbejdet med Kommuneplan 2020, har der været særlig fokus på Hvidbjerg og det øvrige Thyholm. Hos borgerne er der et stærkt ønske om at særligt Hvidbjerg midtby bliver forskønnet.

Administrationen har derfor været i dialog om at rive otte bygninger ned, seks inde i Hvidbjerg by og to bygninger ved henholdsvis Bjørndalvej og i Uglev.

Med restbeløbet fra 2018-puljen er der godt 3 millioner kroner til arbejdet med at fjerne bygningerne fra landkortet sammen med de ni boliger, som tæller i statistikken.

Tidsplan og rækkefølge

Kommunen har allerede lavet miljøscreeningsrapporter for de otte bygninger. Rapporterne skal bruges i forbindelse med den udbudsrunde, der holdes for nedrivningsarbejdet. Når det firma, der skal rive bygningerne ned er fundet, bliver der lavet en tidsplan og rækkefølgen for at fjerne de otte bygninger.

Den kommunale administration vurderer, at det ikke er et problem at sløjfe ni boliger på Thyholm, da der ikke lokalt er mangel på boliger.

Hvis der er penge til overs efter nedrivningen af bygningerne, kan de bruges til yderligere nedrivning eller forskønnelse af områder i landdistrikterne.

Udvalget for teknik-, miljø- og klima tager stilling til planen på sit møde i denne uge.

Her skal der rives ned

De adresser og huse, der står til at falde for bulldozeren på Thyholm er følgende:

Østergade 2A, Hvidbjerg

Storegade 3, Hvidbjerg

Storegade 5, Hvidbjerg

Storegade 8, Hvidbjerg

Bredgade 17, Hvidbjerg

Bredgade 19, Hvidbjerg

Polarisvej 16, Uglev

Bjørndalvej 17, Thyholm

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Struer

Ny direktør satser på tog til tiden fra Langå

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Annonce