Annonce
Struer

Ti millioner kroner til Struer Kommune - ikke en krone til hverken Holstebro eller Lemvig

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, lyder et gammelt ordsprog, og i Struer Kommune betyder det nu et bidrag på ti millioner kroner fra Social- og Indenrigsministeriets pulje til kommuner med særligt vanskelige vilkår. Arkivfoto: Morten Stricker
Struer Kommune får ti millioner kroner fra pulje til kommuner med særligt vanskelige vilkår.

Struer: Regeringen anerkender, at der er store problemer med den nuværende udligningsordning, som skulle udjævne det kommunale serviceniveau, så udgangspunktet bliver nogenlunde det samme, uanset om du sidder som politiker i en rig kommune i hovedstadsområdet eller i en fattigere med knapt så højt et skattegrundlag til at sikre den kommunale velfærd.

Social- og indenrigsministeren har derfor fordelt årets bidrag fra særtilskudspuljerne til særligt vanskeligt stillede kommuner, der er større end sidste år.

31 kommuner får tilskud - herunder Struer Kommune, som får et bidrag på ti millioner kroner som hjælp til at få balance på det kommunale husholdningsbudget for 2020.

Uddelingen finder sted efter ansøgninger fra de enkelte kommuner, og social- og indenrigsminster Astrid Kragh (S) oplyser i en pressemeddelelse om uddelingen, at beløbet i særtilskudspuljen til vanskeligt stillede kommuner i hele landet er hævet med 50 millioner kroner for at tage højde for problemer i udligningen.

- Regeringen ønsker, at der skal være råd til velfærd i hele landet. Derfor har vi valgt at fordele flere penge ud i særtilskud end sidste år. Med tilskuddene giver vi en økonomisk håndsrækning til nogle kommuner, der har mistet indtægter, blandt andet i udligningssystemet. Ligesom vi hjælper de kommuner, som har de største udfordringer, for eksempel fordi de får flere børn og ældre, eller skatteindtægterne er lave, lyder det i meddelelsen fra Social- og Indenrigsministeriet mandag mandag den 7. oktober.

Annonce

Budgetbehandling tirsdag

Alt i alt er det samlede beløb i puljen på 360 millioner kroner.

Det største beløb på 55 millioner kroner går til Lolland. Langeland Kommune får 40 millioner kroner, Albertlund 30 millioner kroner, Morsø Kommune 16 millioner kroner og Struer Kommune altså ti millioner kroner.

Hverken Holstebro eller Lemvig Kommune er med på listen.

Beskeden fra Social- og Indenrigsministeriet kommer dagen før, byrådet i Struer Kommune tirsdag aften har førstebehandlingen af budgettet for 2020 på den kommunale dagsorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce