Annonce
Debat

Tidlig pension er en rettighed, som folk gør sig fortjent til

Mogens Jensen. Pressefoto

Læserbrev: Fra årsskiftet er de første danskere begyndt at gå tidligt på pension. Det drejer som om mennesker, som har knoklet på arbejdsmarkedet i rigtig mange år, og som nu får mulighed for at trække sig værdigt tilbage, før de er slidt helt ned. Det er noget, Socialdemokratiet har kæmpet for længe.

På landsplan kan knap 11.000 danskere gå på tidlig pension i løbet af 2022. Alene i Herning Kommune drejer det sig om 220 personer. I Ringkøbing-Skjern er det 130, i Ikast-Brande 118 og i Holstebro er tallet 165 personer.

Det er tal, der gør mig både glad og stolt. For de vidner om, at politik faktisk gør en forskel. Bag hvert tal gemmer sig et rigtigt menneske, som har knoklet i mange, hårde år, og som nu har fået bedre mulighed for en værdig tilbagetrækning. Alle fortjener en god pensionstilværelse - også håndværkere, SOSU'ere og slagteriarbejdere. Tidlig pension er derfor en ny rettighed, som ikke kun styrker trygheden for den enkelte. Den skaber også større retfærdighed i samfundet.

Annonce

På landsplan kan knap 11.000 danskere gå på tidlig pension i løbet af 2022. I Ringkøbing-Skjern er det 130, i Ikast-Brande 118 og i Holstebro er tallet 165 personer.

Derfor gør det mig mildest talt også forarget, at flere blå partier vil afskaffe Arne-pensionen. Senest har Søren Pape kaldt det for en ”forkert” ordning, som giver mennesker mulighed for at gå på pension for ”andre menneskers penge”, selvom de ikke er nedslidte. De borgerlige partier glemmer, at der er tale om mennesker, som har været på arbejdsmarkedet i mere end 40 år, har betalt deres skat gennem mange år og været med til at finansiere, at andre har fået en lang uddannelse.

De borgerlige bør samtidig skæve til de seneste tal, der viser, at Arne-pensionen netop er for dem, der har haft de mest slidsomme arbejdsliv. Relativt flest håndværkere og slagteriarbejdere har fået ret til at gå på tidlig pension i 2022, ligesom mange SOSU’er, butiksansatte og industriarbejdere har fået tilkendt tidlig pension. Det er faggrupper, som har knoklet siden en ung alder.

En del af dem, der får tilkendt pension, går af med det samme. Andre lægger den i skuffen og gemmer den til senere. Det vigtigste er, at tusindvis af danskere nu har vished om, at de har muligheden for at trække sig, hvis knæene eller ryggen siger stop. Den tryghed fortjener de

Annonce
Erhverv For abonnenter

Maskinfabrik har gode tider: Leverede bedste regnskab nogensinde

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Navne For abonnenter

BK Hertz' mangeårige ejer og manufakturhandler med stort M er død: Bent Kærgaard blev 78 år

Lemvig

Corona satte ny rekord i Lemvig

Erhverv For abonnenter

Den største enkeltinvestering i 60 år: Nu kan vi arbejde langt hurtigere

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Leder For abonnenter

Der er noget helt galt i Lemvig, hvis man holder kæft og lader voldsforbrydere gå fri

Debat

Klumme: Energihævneren - en ny superhelt

Lemvig

Der var masser af vidner til grov voldssag, men ingen ville sige noget: Politiet kommer med kraftig opfordring

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Navne For abonnenter

Katja fra Struer: - Vores forhold blev cementeret, da vi sejlede til Sydgrønland i en lille båd i stiv kuling

Holstebro For abonnenter

Gødstrup har 409 enestuer - men kun de 330 forventes brugt: Få historien om de tomme stuer og mosen, der var en and

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Annonce