forside

Tidlig pension kan give lavere rådighedsbeløb resten af livet

Det kan have en økonomisk bagside at gå tidligere på folkepension, viser beregninger, som mediet Finans har indhentet fra flere pensionskasser. (Arkivfoto).

Ifølge beregninger rammer det økonomisk, hvis nedslidte går to-tre år før tid, som det er blevet foreslået.

Det kan have en økonomisk bagside at gå tidligere på folkepension, som flere partier har foreslået.

Det viser beregninger, som mediet Finans har indhentet fra flere pensionskasser.

Går man tre år før tid, kan udbetalingerne fra arbejdsmarkedspensionen blive op til 20 procent mindre, end man ellers har udsigt til, skriver Finans.

Det lavere rådighedsbeløb skyldes, at man indbetaler i færre år til pensionen, og pengene skal strække sig længere.

Socialdemokratiet meldte i januar ud, at partiet vil gøre det muligt at gå tidligere på pension, hvis man er nedslidt eller har været på arbejdsmarkedet i mange år.

Konkret mener partiet, at man skal kunne gå på pension to-tre år tidligere end den normale pensionsalder, hvis man har været mere end 40 år på arbejdsmarkedet.

Og Dansk Folkeparti har erklæret sig enig i, at nedslidte skal kunne gå tidligere på pension.

DF's finansordfører, René Christensen, lægger ikke skjul på, at der kan blive mindre at leve for:

- Det er et faktum. Derfor skal man ikke tro, at det her bliver superattraktivt, siger han til Finans.

Og finansordfører Benny Engelbrecht (S) siger:

- Hvis nogle ønsker at blive på arbejdsmarkedet, fordi de gerne vil tjene nogle flere penge, så skal de selvfølgelig bare gøre det, udtaler han til mediet.

Det holder ikke, mener Hans Andersen, som er beskæftigelsesordfører i Venstre.

- Det er jo netop nedslidte mennesker, som ikke bare kan gå ud og arbejde mere, siger han til Ritzau.

- Men det siger egentlig ret meget om Socialdemokraternes plan, som ikke tåler at blive udsat for spørgsmål. For svarene viser, at deres plan slet ikke hænger sammen.

Ifølge pensionsselskabet PFA vil en nedslidt person med en årsløn på 300.000 kroner få 93.500 kroner om året i arbejdsmarkedspension, hvis pågældende går på pension som 64-årig.

Det er 20 procent mindre, end hvis personen blev på arbejdsmarkedet, til han fyldte 67 år.

Med en højere folkepension og lavere skat bliver hans samlede pensionsindtægt fem procent lavere, skriver Finans. Det efterlader dog staten med en regning.

Pensionsalder og tilbagetrækning står højt på den politiske dagsorden.

Alle Folketingets partier enige om, at der skal tages bedre hånd om de borgere, der er nedslidte efter mange år på arbejdsmarkedet.

Men beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) forudså vanskelige forhandlinger, efter at partierne bag velfærdsforliget fra 2006 i sidste uge samledes for at tale om tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

0/0
Annonce
Lemvig For abonnenter

SSP: De unge skal passe på hinanden

Lemvig

11 partier klar til valgdyst på gymnasiet

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Lemvig For abonnenter

Thyborøn vil åbne udeareal

Kultur For abonnenter

Anne, Sanne og Lis triumferede: Fortræffelig fredagsfest med toptunet trekløver

Forrygende: De 7000 publikummere i Ceres Arena i Aarhus genererer en elektricitet, som forplanter sig ned i halgulvet, allerede inden Anne, Sanne og Lis indtager scenen. Med dette publikum i ryggen kan det ikke gå galt, tænker jeg et par minutter før kampstart. Den forudsigelse viser sig at holde stik. Lyden i arenaen er fremragende (omend til den høje side), bandet spiller nærmest fejlfrit og de tre kvinder, som alles øjne og ører hviler på, leverer ikke mindre end en pragtpræstation. Allerede fra åbningsnummeret, Anne Linnet Bands "You're Crazy", konstaterer jeg, at de tre ikoniske, danske sangerinder synger markant bedre end flertallet af deres jævnaldrende mandlige kolleger. I de første sange er det især Sanne Salomonsens soulede stemme, som imponerer mig. Jeg har ikke hørt hende synge bedre i 15 år. Det er sikkert, selvsikkert og sprudler af determination. Da hun alene på scenen trakterer med "Det er ikke det, du siger", er det svært ikke at få gåsehud i den glohede arena. Ufatteligt, at hun kan proppe så meget nerve og sjæl ind i et nummer, hun må have fremført mange hundrede gange.

Lemvig

Håber på penge til nyt projekt: Thyborøn skal sikres mod vandmasserne

Lemvig

Havne går sammen om at bekæmpe affald fra havet

Annonce