Holstebro

Tidligere købmand blev Årets Tvis-borger

Anton Kjeldsen (t.v.) fik mandag overrakt prisen for Årets Tvis-borger. Privatfoto: Per Mortensen
Det blev Anton Kjeldsen, der i 2019 løb med prisen som Årets Tvis-borger - en pris, der har været uddelt siden slutningen af firserne.

Holstebro: Det blev 53-årige Anton Kjeldsen - byens tidligere købmand - der i år løber med prisen som Årets Tvis-borger.

- Det bliver han fordi han har været købmand herude i to år. Da vores daværende købmand i december 2016 lukkede ned, var der ikke udsigt til, at der skulle være købmand i Tvis mere, men han kastede sig ind i kampen, selvom han som udgangspunkt ikke havde faglig forudsætning for det, siger Per Mortensen, formand i Tvis Borgerforening.

Den tidligere købmand blev overrakt prisen på borgerforeningens generalforsamling i mandags i Kirkehuset, hvor 45 lokale borgere var samlet.

- Jeg tror, det er første gang, jeg har set folk rejse sig op og klappe af den, der modtog prisen, fortæller Per Mortensen, der har stor beundring for den indsats, som Anton Kjeldsen har leveret som byens købmand.

- Han har "passet vagten", selvom det har været en dårlig forretning for ham og han har manglet opbakning. Og jeg tror ikke, at vi var kommet i mål med at få lavet ny butik, hvis ikke han havde været der i de to år, siger han.

Beæret vinder

Hovedpersonen selv var beæret over prisen:

- Det er da et skulderklap. Og det er da rart at vide, at nogen har sat pris på, at jeg har holdt en butik åbent fra Lise lukkede i 2016 og indtil nu, siger Anton Kjeldsen til avisen og tilføjer:

- Det er da lidt et cadeau, når man har lagt så mange timer i det, siger han.

Den tidligere købmand, der chauffør for Arla og fritidslandmand hænger stadig på en større regning fra sin tid som købmand, der skal betales.

Anton Kjeldsen har flere gange i løbet af sin tid som købmand i byen råbt vagt i gevær om, at butikken kørte med stort månedligt underskud. Et underskud, der sidst i november sidste år lød på 1,1 millioner kroner. Han har flere gange forsøgt at råbe Tvis-borgerne op i håb om, at flere ville bakke op og lægge deres daglige handel i butikken.

Den 28. februar lukkede Min Købmand ned. I sidste weekend åbnede byens nye købmand.

0/0
Annonce
112

79-årig ribbet på gågaden: Lommetyv hævede stort kontantbeløb

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Annonce