Annonce
Lemvig

Tidligere lemviger med i TV2's nye danseprogram

Johan Christensen bor i dag i Edinburgh, men er lige nu hjemme i Lemvig på ferie. På fredag kan du se ham i "De vildeste dansere". Foto: Lars Kamstrup
Johan Christensen er med i det første program af "Den vildeste danser", som du kan se fredag aften 20.00
Annonce

Når TV2 fredag aften starter sin nye satsning "Den vildeste danser", er det i det første program med en deltager med rødder i Lemvig. En af dem, der viser sin kunnen, er solodanseren Johan Christensen, som voksede op på Lemvigegnen med Lisbeth Filtenborg og Niels Arne Christensen som forældre.

Lisbeth Filtenborg er i dag sognepræst i Lemvig, mens faderen er provst i Holstebro.

I dag bor Johan Christensen i Edinburgh, hvor han er en vigtig del af Peter Schaufuss' aktiviteter i Edinburgh Festival Ballet. Han har tre aktier i aktiviteterne, da han dels er ansat hos Peter Schaufuss, dels er han leder af balletskolen, og dels er han selv solodanser.

Annonce

Den vildeste danser

"Den vildeste danser" er med tre kendte dansekaptajner i Silas Holst, Mille Gori og Sonnie Freddie Pedersen. Deltagerne kæmper om 100.000 kroner.

Johan Christensen, der fylder 28 år i dag, er lige nu hjemme i Danmark og på besøg i Lemvig. Det er længe siden, indslagene til de første programmer blev optaget, da de skulle have været sendt i foråret, men blev udskudt på grund af coronaen. Johan Christensen kan naturligvis ikke afsløre, hvordan det går, og om han går videre til de næste runder.

- Jeg har tidligere prøvet af være med i en danse-konkurrence på tv, så jeg ved godt, hvad det går ud på. Der er kun én chance, når man er foran kameraet, og jeg kan love, at jeg giver mig fuldt ud med, hvad jeg kan, hvis du skal se programmet fredag aften, siger han.

Han danser solo, mens andre deltagere er i grupper.

Annonce

Voksede op i Lemvig

Johan Christensen voksede som sagt op i Lemvig og kom som barn på Balletskolen i Holstebro. Her lærte han Peter Schaufuss at kende, og det kendskab udviklede sig, da han senere fik en lærlinge-kontrakt hos ham, efter Peter Schaufuss flyttede fra Holstebro til Vejle.


Der er kun én chance, når man er foran kameraet, og jeg kan love, at jeg giver mig fuldt ud med, hvad jeg kan, hvis du skal se programmet fredag aften,

Johan Christensen, solodanser og deltager i "De vildeste dansere"


Så havde Johan Christensen en 10 års periode som en fri fugl, hvor han er rejst fra job til job rundt omkring i verden. Opgaverne kom efter auditions til for eksempel musicals, dansegrupper med mere,  og blandt de mange forskelligartede opgaver har været at tage på opgaver på krydstogtskibe.

- Det passede fint med, jeg gerne ville spare op og se noget af verden. Det passer krydstogtskibene perfekt til, da man ikke bruger penge om bord, og man kommer mange forskellige steder, siger Johan Christensen.

Annonce

Ikke uden dig...

Han havde så planer om at ville flytte til Tyskland, da Peter Schaufuss henvendte sig med planerne om at starte i Edinburgh.

- Han sagde, det ikke blev uden mig, men i første omgang var jeg ikke interesseret, fordi jeg skulle til Tyskland. Men så ombestemte jeg mig, og jeg flyttede så i september sidste år til Edinburgh, hvor jeg nu bor fast. Det er jo spændende med de mange opgaver, og de udvikler sig hele tiden til mere og mere.

Dansen har bragt Johan Christensen vidt omkring i verden. Foto:Matt Lindén

Det var før Edinburgh-tiden, han blev gjort opmærksom på "Den vildeste danser"-programmet, og han sendte en ansøgning. Det endte med, at han blev udset til programmet.

- Og da det kunne indpasses med mit arbejde i Edinburgh, smuttede jeg hjem og deltog i den audition, som vises nu på fredag.

- Det er publikum, der har magten i første runde, da det er dem, der bestemmer, hvem der går videre. I næste runde er det så de tre dansekaptajner, der udvælger, hvem der skal med i de afsluttende liveshows, fortæller Johan Christensen.

Annonce
Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Frivillig Fredag er aflyst

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Fandt hash hos 67-årig mand

Annonce