Annonce
Struer

Tilfredse foreninger: Åbningen kom tidligere, end vi forventede

Struer Gymnastikforening ser frem til at kunne vende tilbage til gulvet i Struer Energi Park, hvor både spilopper og krabater igen kan tumle sig som her under den sidste samling i hal 2 inden sommerpausen i 2018. Arkivfoto: Morten Stricker
Selv om sæsonen 2020/2021 er et overstået - og aflyst - kapitel, så er der sociale point at spille om, når der igen kan trænes indendørs fra næste uge

Struer: Meget positivt og åbningen for at måtte træne indendørs kommer før, vi havde ventet det.

Nogenlunde sådan lyder reaktionerne fra det lokale foreningsliv fredag morgen, efter at et politisk flertal på Christiansborg er blevet enige om at lempe restriktionerne for blandt andet den indendørs sport tidligere og mere omfattende end ventet.

Det betyder blandt andet, at unge under 18 år fra onsdag i den kommende uge igen må træne i større grupper indendøre.

Annonce

- Det er selvfølgelig meget positivt, og muligheden kommer også før, vi havde regnet med det, siger formanden for Struer Håndbold, Martin Rasborg.

- Genåbningen tjener ikke noget sportsligt formål, da langt de fleste hold allerede har stoppet sæsonen. Til gengæld er der nogle sociale point at score. Jeg er sikker på, at flere af de unge gerne vil deltage for at få sig rørt og få set kammeraterne igen under lidt mere normale forhold, siger Martin Rasborg.

Klubben har blandt andet benyttet den lange lukning til at sommersikre håndbolden og regner midt i maj med at kunne tage en ny beach handball-bane i brug ved Struer Energi Park.

En postgang for sent

Maria Grubbe, som er kasserer i Struer Gymnastikforening, glæder sig også over udsigten til at kunne få medlemmerne på gulvet i Struer Energi Park.

- Men desværre kommer det jo lidt for sent. Efter den oprindelige plan, skulle vi jo have afsluttet sæsonen med en forårsopvisning i marts og så først være startet op igen efter sommerferien, fortæller hun.Det er selvfølgelig meget positivt, og muligheden kommer også før, vi havde regnet med det.

Martin Rasborg, formand, Struer HåndboldMuligheden for at kunne samles igen under fast tag og dyrke sport kan dog få Struer Gymnastikforening til at afvige lidt fra den sædvanlige rytme.

- Vi skal have indkaldt til et møde og have det afstemt med instruktørerne. Hvis der er stemning for det, kunne vi jo måske forlænge sæsonen med en måned eller to, fortæller Maria Grubbe, som håndterer kontingentet til Struer Gymnastikforening fra cirka 300 medlemmer.

- Vi har forsøgt os med noget online-gymnastik, men det er jo ikke på alle hold, det har fungeret lige godt. Så det ville da være skønt at komme i gang: Specielt på børneholdene. De ældste har i et vist omfang kunnet holde sig i gang med for eksempel noget stavgang, fortæller hun.

Annonce

Superfedt

Centerchef Peder Pedersen fra Struer Energi Park understreger, at han tidligt fredag morgen endnu ikke kender retningslinjerne for genåbningen i detaljer, og han kan derfor heller ikke fortælle, hvad der er, der præcist kan komme i gang og hvordan. Til gengæld er der ingen tvivl om signalet.

- Helt generelt er det superfedt, at der kommer gang i genåbningen igen. Jeg er spændt på at se, hvor meget der kan åbnes, siger Peder Pedersen. Han håber blandt andet, at centrets svømmehal igen får lov at åbne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Endnu en flyttedag for kviktestcenter

Annonce