Annonce
112

Uddelte en "kontrolleret røvfuld" med ti slag af en jernstang

En 50-årig mand nægtede sig skyldig i flere af de forhold, han mandag var tiltalt for ved Retten i Holstebro. Arkivfoto: Morten Stricker
En 50-årig mand nægtede flere af de forhold, han var tiltalt for ved Retten i Holstebro

Bonnet/Holstebro: - Han fik en kontrolleret røvfuld. Jeg slog ham med en jernstang små ti gange.

En 50-årig mand fra Bonnet erkendte bramfrit et af de forhold, han var tiltalt for ved Retten i Holstebro mandag.

Han erkendte, at han 3. september 2018 havde slået en nabo små ti gange med det, han sagde var et omkring 75 centimeter langt vandrør.

Den tiltalte forklarede, at han ikke havde talt med naboen i et års tid, da den anklagede en dag så naboen komme gående foran sit hus.

- Jeg slog ham små ti gange. Jeg ramte ham på ryggen, på ben i siden og armene, men gik ikke efter at ramme ham i hovedet, forklarede den 50-årige tiltalte og tilføjede, at han havde en opfattelse af, at han generede både ham og hans kæreste.

Annonce

Chikaneret

Den tiltalte forklarede, at han gennem længere tid havde følt sig generet af naboen, der efter hans opfattelse havde været småprovokerende gennem længere tid, blandt andet ved at komme med forskellige fagter og løbe rundt foran den anklagedes hus.

Offeret, en 68-årig mand, forklarede, at han i begyndelsen af september 2018 blev overfaldet med jernstangen, da han blot gik tur med sin hund.

Den 50-årige var også tiltalt for at have slået den samme nabo, mens naboen var i gang med at luge ukrudt ved sit eget hjem. Det erkendte han med den tilføjelse, at det ikke var med knyttet hånd, men at det i stedet var en lussing slået med flad hånd.

Forholdene var to af i alt ni, som den 50-årige var tiltalt for ved retssagen. Han erkendte tre af forholdene, men erklærede sig ikke-skyldig i de øvrige seks forhold. Det drejede sig blandt andet om hærværk og vold, hvor han blandt andet var tiltalt for at slå med en jernstang.

Opsøgt af naboerne

Manden forklarede, at det var naboerne, der havde opsøgt ham og chikaneret ham.

- De havde sat en afskærmning op foran mit hus, og jeg ringede til politiet tre-fire gange for at fortælle om det, da jeg ikke ville finde mig i, at de spærrede adgangen til min grund, forklarede han.

Den 50-årige måtte dog efter en videodokumentation erkende, at han havde ramt en parkeret bil, da han kastede en jernstang. På videoen var det tydeligt at høre, hvordan en kastet jernstang ramte en bil.

Et par, der er naboer til den tiltalte, var begge indkaldt som vidner. De forklarede begge, at de havde været ude at hente en plade, der skulle skærme den tiltaltes adgang af til en fælles gårdsplads. Da de var vendt tilbage kom den tiltalte ud og begyndte at kaste med de fire jernstænger, der var sat i jorden.

- Jeg havde en tydelig fornemmelse af, at han kastede for at ramme. Han kastede med stor kraft, og han sigtede mod os, forklarede de.

Strid

Parret forklarede, at de var flyttet ind som naboer til den tiltalte kort før jul 2018, og at han i begyndelsen havde opsøgt parret nogle gange. Ifølge deres forklaringer var striden mellem parterne eskaleret i sommeren 2019. Derfor havde de sat en afskærmning op, så den tiltalte ikke kunne komme direkte ud i gårdspladsen mellem de to huse.

Det havde ifølge deres forklaringer fået den tiltalte til at opføre sig truende over for naboerne, og det kulminerede i begyndelsen af september 2019, hvor han ifølge tiltalen havde kastet med jernstængerne.

Den tiltalte afviste også, at han havde overtrådt et tilhold mod at skrive om naboerne på de sociale medier. Han er tiltalt for at have tweetet om naboen i mindst to tilfælde.

- Jeg har skrevet de tweets. Men det er i offentlighedens interesse, at jeg lagde de tweets op, for vi er blevet chikaneret i årevis, forklarede han.

Lokale tilhørere

Omkring 15 borgere fra Bonnet var mødt op i retssalen for at følge sagen mod den 50-årige, der siden 2012 har boet i byen.

Den anklagede afviste også at have slået en kvinde i begyndelsen af december. Her var han anklaget for at have væltet hende af cyklen og derefter have slået hende med knyttet næve på skulderen.

- Den slags gør jeg ikke. Jeg slår ikke på kvinder. Men jeg diskuterer og skændes gerne med dem, forklarede han.

Kvinden forklarede, at hun havde set den tiltalte rejse sig i pedalerne og cykle direkte mod hende. Han havde ramt hende, så hun var ved at miste balancen, hvorefter hun havde fået et slag på skulderen.

- Jeg nåede at dreje mig lidt, og cyklen var også mellem os, forklarede kvinden, der havde dokumenteret en del af hændelsen på video, som også blev afspillet i retten.

Der falder dom senere mandag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig står sammen om at holde afstand

Lemvig

Topper listen over grønne kommuner

Lemvig

Præst laver national påskeside

Lemvig

Campingpladser starter forsigtigt op

Annonce