Annonce
Holstebro

Tiltalt for at arrangere piratfest: Det var på privat ejendom

For det meste er Gråkjær Arena beregnet til sport, men mandag og onsdag i indeværende uge danner hallen ramme for en retssag. Foto: Presse-fotos.dk
Anklagemyndigheden kræver arrangørerne idømt en bøde på 5000 kroner og deltagerne en bøde på 4000 kroner.

Holstebro: Det var ikke en overtrædelse af de daværende regler om forsamlingsforbuddet, da 46 personer den 12. december blev sigtet for at deltage i en piratfest på Sønder Savstrupvej.

Det mener den ene af de to personer, der er tiltalt for at være medarrangør af festen.

- Vi har overholdt alle regler. Vi har holdt en lignende fest i et forsamlingshus i Strib, her havde vi været i kontakt med både politi og covid-19-hotlinen. Der var ingen problemer. Forud for festen den 12. december var vi også i kontakt med politiet i Holstebro, forklarede manden, der også var musiker i det band, der spillede til festen.

Tirsdag begyndte sagen mod musikeren og de øvrige 45 deltagere i festen.

- Vi mener helt klart, at vi overholdt reglerne. Det foregår på en privat ejendom, forklarede den tiltalte.

Forsvarer: Skulle deltagerne betale for at deltage?

- Nej, men man kunne bidrage med en donation på 200 kroner, forklarede musikeren, der også fortalte, at det havde været et rædselsår for duoen, der spiller populærmusik.

- Normalt har vi omkring 70 jobs om året. I 2020 har vi næsten ikke haft nogen, forklarede han.

Hans kollega i den duo, der spillede op til dans, forklarede ligeledes, at de ikke kunne læse ud af reglerne, at arrangementet ikke kunne holdes - da forsamlingsforbuddet ikke gælder på privat ejendom.

Anklagemyndigheden valgte i løbet af formiddagen at droppe tiltalen for at være arrangør mod en tredje mand, der slet ikke var til stede ved festen - og mod en kvindelig deltager i festen.

Sagen mod deltagerne og arrangørerne af festen foregår i Gråkjær Arena, da retten i Holstebros lokaler ikke er store nok til en sag mod så mange deltagere.

Anklagemyndigheden kræver arrangørerne idømt en bøde på 5000 kroner og deltagerne en bøde på 4000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce