Holstebro

Tissetrængende skal holde sig til 2020

Det er næsten fem år siden, at bustermainalen genåbnede efter ombygning - men det var uden toiletter, og det påtaler en del buspassagerer. De må dog knibe sammen til 2020, hvor kommunen har afsat penge til nye toiletter i området. Foto: Jens Kirk

Det var uden toiletter, da ny busterminal stod færdig i 2014, og det giver daglige klager fra passagerer. Men de må klemme benene sammen til 2020, før kommunen forventer at bygge nye toiletter.

Holstebro: Man skal helst huske at tisse af hjemmefra, før man skal med bus til busterminalen ved Banegården - og måske skal vente på næste bus.

- Det må være de ringeste toiletforhold i hele landet, siger Erik Østerby Jensen fra Sørvad, som venter ved stationen.

Der er ganske vist et betalingstoilet i den nordlige ende af stationsbygningen - godt 100 meter fra bussernes holdeplads. Men det koster fem kroner og det kræver et betalingskort.

- Det er for dårligt, at det skal være så dyrt, siger Erik Østerby Jensen og minder om, at der var to offentlige toiletter i ventesalen, indtil DSB lukkede billetsalget for godt fem år siden.

Buschaufførerne hører ofte klager fra passagerer over toiletforholdene.

- Mange er utilfredse, og hvis de ikke har et betalingskort, kan de ikke komme på toilet, siger buschauffør Linda Duedahl, som selv har hjulpet passagerer, der ikke kunne holde sig længere.

- Jeg har brugt mit Dankort til at åbne toilettet, og så har de givet mig en femmer, forklarer hun.

Grete Heien bor i Skave og tager ofte bussen til Holstebro, og hun kritiserer også forholdene.

- Mange ældre kommer i knibe, og det er noget skidt. Der er ingen tvivl om, at mange savner et toilet ved busterminalen, siger Grete Heien.

Det er ikke fordi, der mangler toiletter i banegårdsbygningen. Otte er der i alt, viser en tegning af bygningen, men de fleste gemmer sig bag låste døre. Buschaufførerne har venterum med toilet ved perronen. Bag den næste aflåste dør gemmer sig også et toilet, der er to bag de afdækkede ruder i ventesalen til toget - og andre fire i bygningens nordlige del.

Britt Lundager er driftleder for Arrivas bybusser i Holstebro, og hun kender problemet fra chaufførerne.

- Jeg får at vide, at de ofte hører passagerer, som klager over toiletforholdene, siger Britt Lundager.

Eneste toilet i området er dette i den nordlige ende af banegården - over 100 meter fra bussernes holdeplads. Det kræver et kreditkort - og det koster fem kroner hver gang - og det oplever passagerer som dyrt og besværligt. Foto: Jens Kirk

Skal vente til 2020

For to år siden var der et møde mellem DSB Ejendomme og kommunen, som ønskede toiletterne genåbnet - mens DSB ønskede at udleje de tomme lokaler.

- Vi havde en dialog med DSB, men det var ikke muligt at få en fornuftig aftale. Det var alt for dyrt først at istandsætte og derefter leje toiletterne, siger Annette Vognbjerg, chef for trafik og park i Holstebro Kommune.

I DSB er udviklingen, at toiletter bliver lukket eller er med betaling. Begrundelsen er, at især hærværk gør det dyrt at drive toiletter - og ellers henviser DSB til toiletter i togene.

Klaus Flæng, der er formand for teknisk udvalg beklager de manglende toiletter ved busterminalen.

- Det er møgirriterende, og det ville være godt, hvis de havde været med, da vi byggede busterminalen. Da det ikke har været muligt at få en fornuftig aftale med DSB, så vælger vi selv at bygge nye toiletter, siger Klaus Flæng.

Det er dog først i 2020, at der er afsat 1,5 millioner kroner på budgettet.

- Vi har ikke pengene inden, og det håber jeg, at der er forståelse for, siger Klaus Flæng, som til gengæld stiller i udsigt, at de nye toiletter bliver gratis.

Grete Heien synes dog, at der er længe til 2020.

- Det er længe at skulle holde sig, konstaterer hun.

0/0

Tophistorier

Annonce
Holstebro For abonnenter

50 år siden: Månelandingen ryddede forsiden 9 dage i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lånere får kortere tid til at læse

Tophistorier

Indland For abonnenter

16-årige Gitte blev myrdet for 40 år siden: Morderen er aldrig fundet

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Livsstil For abonnenter

Forfatter og journalist Lone Theils: Jeg ser verden som et fantastisk sted, der skal opdages

Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Holstebro

Politikers søn fik dramatisk start: Rutinetjek endte i akut kejsersnit, elektrochok og tarmoperation

Annonce