Annonce
Lemvig

To unge brødre åbner Thyborøns nye attraktion

Sigurd Carl og Jarl Asger Kirkeby Koustrup starter surfcenter med Sneglehuset som udgangspunkt. Foto: Lars Kamstrup
To unge iværksættere er gået imod strømmen og er flyttet til Thyborøn, og nu starter de Thyborøn Surfcenter på bagsiden af Sneglehuset
Annonce

Thyborøn: Thyborøn er blevet beriget med to unge tilflyttere, som tilmed er iværksættere, og som Grundlovsdag - 5. juni, åbner byens nyeste attraktion. Thyborøn Surfcenter hedder det, og som navnet mere end antyder, så vil både turister og fastboende i alle aldre få mulighed for at boltre sig på både havets og kanalens bølger. Og hvis vejret er for skrapt til det, så er der den stille vandoverflade på den nordligste af indlandsøerne, som kan bruges til stand-up paddle.

Det er ikke nogen tilfældighed, at Thyborøn Surfcenter ligger i baghaven til Sneglehuset. De to iværksættere, Sigurd Carl og Jarl Asger Kirkedal Koustrup, er nemlig sønner af forpagterne af Sneglehuset, Hanne Mette Kirkedal og Ken Koustrup. De har hjulpet til med forpagtningen, men de har brugt foråret og den stille corona-tid på at føre en drøm ud i livet. De vil have deres eget surfcenter.

De arbejder på at blive færdig til åbningen, hvor der vil være indrettet lounge med palle-møbler, sand, læ, sol og skygge, og hvad der ellers skal til af udlejning af materiel og beklædning. Det er med egen indgang bag om Sneglehuset.

Annonce

Det bedste surf-sted

- Da vi havde besluttet os for, at nu skulle det være, undersøgte vi muligheder for, hvor vi kunne placere os i Thyborøn. Det viste sig at være oplagt her ved Sneglehuset, ikke mindst fordi det allerbedste surfsted ved havet er lige ud for Sneglehuset. Men vi kan også bruge kanalen, hvor der er mindre bølger, og så er der stille vand i indsøen, hvor vi har fået Naturstyrelsens tilladelse til at lave aktiviteter, fortæller de to brødre.

Jarl Asger er 25 år og har netop afsluttet sin uddannelse inden for by-, energi- og miljøplanlægning på universitetet, mens Sigurd Carl på 21 år er færdig som student. Nu bor de hos forældrene i Thyborøn, og de ser sig selv som et godt eksempel på, at unge også kan gå mod strømmen og ikke flytte fra land til by, men fra by til land - eller vand, som de under samtalen mente lød bedre.

De har været vant til at komme i Thyborøn, da forældrene stammer fra egnen, og de gennem de seneste 17 år er kommet her ofte, fordi familien har huset ved siden af Sneglehuset.

- Vi har været vant til at bade i kanalen. Sigurd havde svømmevinger på i rigtig mange år, men vi lærte at boltre os i vandet der, fortæller Jarl Asger.

Det at surfe kom under et ophold på Cap Verde, hvor de forsøgte sig, uden de nåede at lære at stå ret meget op på brættet, hvilket de fleste begyndere i surf-sporten kender af erfaring. Vendepunktet kom, da storebror gav lillebror og sig selv et surfbræt hver i julegave. Så blev de for alvor grebet af det og fik det lært.

De har så i to omgange på i alt tre måneder arbejdet som hjælpere på en surfskole i Portugal.

- Vi stod i lære i at drive et surfcenter, og nu ser vi muligheden her. Vi har en bekendt fra Portugal, Antonio, som siger, at vi bare skal gå i gang, når der ikke er flere surfskoler i Danmark. I Portugal er der mange hundrede, så der er ikke plads til at starte flere. I Danmark er der kun syv, så her er mange muligheder. Vi kunne overtage materiel og dragter i Portugal, så vi kunne komme i gang, fortæller Sigurd Carl.

Annonce

Surf-skole

Og det er idé-rige unge mennesker, som skal i gang. Ikke blot vil de lære andre at surfe og leje materiel ud til øvede. De vil også give lokalbefolkningen muligheden for at surfe.

- Vi har indgået et samarbejde med Thyborøn Sejlklub, så børn og unge kan få chancen for at lære at surfe. Det er både dem her fra Thyborøn, men gerne fra hele kommunen, hvis de har lysten.

Der vil være et infomøde 13. juni om muligheden.

De vil også tilbyde andre aktiviteter. Blandt andet taskekrabbe-ture. De kan nemlig også dykke, så de kan tage dykkere med ned på bunden for at se og fange taskekrabber og hummere, som man så kan sidde og spise i surfcentret. Og hvis man ikke dykker, kan man følge med fra overfladen og kigge ned på havbundens liv.

Annonce

Fantastisk opbakning

De to er begejstrede for den opbakning, de har fået, da de satte planerne i gang.

- Alle steder er vi bare bakket op. Vi ville gerne lave et samarbejde med Thyborøn Camping. Vi spurgte om muligheden, og da vi kom til møde, havde de samarbejdsplanen klar. Det er jo fantastisk. Kommunen har bakket op på alle måder, og så har vi en speciel tak til Jens Anton Nielsen, som vi kalder for vores æres-pedel, da han finder løsninger på alt det, vi lige ser en udfordring i. Og så har han lige en kold øl, når der er brug for det..., siger brødrene.

Nu vil de se, hvordan det går den første sommer. Coronaen har jo ikke gjort det lettere at starte initiativer, da det kniber med turister, og tyskerne er her ikke. Men det kommer de forhåbentlig snart, så der kan komme et stort kundegrundlag for surfcentret.

- Nu ser vi på, hvordan det går i sommer. Vi tror på det. Faktisk kan man udmærket surfe hele året, når bare man har udstyret til det, så det betyder ikke nødvendigvis, at vi ikke kan være i gang hele året. Men nu må vi se, siger Sigurd Carl og Jarl Asger Kirkeby Koustrup.

Der er åbnings-reception fredag 5. juni 16-18 ved Sneglehuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Annonce