Annonce
Holstebro

To dage før den store skole-genåbning: Ledelse og medarbejdere ramt af corona

- Vi har svært ved at sige, hvor smitten er sket. Vi har selvfølgelig prøvet at kigge tilbage, og sidst de fire smittede personer var sammen, var torsdag før Store Bededag, fortæller skoleleder Rasmus Højberg, der selv er en de smittede. Yderligere to i administrationen er testet positiv. Arkivgenrefoto: Johan Gadegaard
Her to dage før alle elever må vende tilbage til skolerne, er stor overbygningsskole ramt af flere tilfælde af covid-19.

Holstebro: "Der er på nuværende tidspunkt flere tilfælde af covid-19 blandt medarbejdere og ledelse på Sønderlandsskolen."

Sådan skriver skolelederen i en fælles besked til forældre og medarbejdere tirsdag.

- Det er aldrig til at sige, hvordan tingene udvikler sig, men hvis det ikke griber mere om sig, så giver det ikke nogen udfordring i forhold til at genåbne for alle elever torsdag, siger skoleleder Rasmus Højlund Sørensen.

Annonce

Tre ud af fire

Tre ud af de fire smittede, arbejder i administrationen. Derudover er én lærer testet positiv.

- Jeg er selv en af de smittede, fortæller skoleleder Rasmus Højlund Sørensen.

Han kan ikke afvise, at de ansatte på kontoret kan have smittet hinanden på jobbet:

- Vi synes jo, vi gør alt efter forskrifterne. Vi spritter af og holder afstand, og som skole har vi haft flere tilfælde i efteråret, men jo netop brystet os af, at det aldrig er noget, der har smittet videre til hverken børn eller voksne på skole. Om det så er tilfældet her, skal jeg ikke kunne sige.

Men går man de 48 tilbage, som Styrelsen for Patientsikkerhed bruger som tommelfingerregel i forhold til smitteopsporingen, så er smitten sket udenfor skolen. To af de smittede medarbejdere har ikke været på skolen siden torsdag før Store Bededag. De to andre var kun kortvarigt inde mandag - og skyndte sig hjem, så snart de fik deres testsvar mandag morgen.

Hvordan har du det?

- Jeg kan godt mærke, at det ikke er helt, som det plejer. Jeg har småhovedpine, min stemme lyder lidt anderledes, og jeg har en smule ømhed i kroppen, men jeg er ikke syg-syg, siger skoleleder Rasmus Højlund Sørensen.

Annonce

Igen elever skal hjem

Det vil ikke blive nødvendigt at sende hverken enkelte elever eller hele klasser hjem, idet ingen børn er nære kontakter til de smittede personer.

"Vi opfordrer dog til, at I er opmærksomme i forhold til symptomer hos jeres børn og fortsat benytter jer af de muligheder, der er for kvik-test både på Sønderlandsskolen, i Trivselshuset, i Døesvejens Fritidscenter samt PCR-test ved Idrætscenter Vest", skriver skoleledelsen til forældre og medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Stak af med båd og trailer

Annonce