Annonce
Struer

To elever på Limfjordsskolen er nu også konstateret smittet med Covid-19

To elever på Limfjordsskolen er konstateret smittet med Covid-19. Pigen på billedet har ikke noget med den konkrete sag at gøre. Arkivfoto: Morten Stricker
Limfjordsskolen forbliver åben, selv om to elever er testet positive. De har nemlig ikke været i skole siden fredag i den forgangne uge
Annonce

Struer: Mandag kom det frem, at en pædagog på Autismecenter Lagunen, som ligger i forbindelse med Limfjordsskolen i Struer, er testet positiv for Covid-19.

Det fik af sikkerhedshensyn skoleleder på Limfjordsskolen, Claus Rokkjær, til at sende samtlige elever og personale i Lagunen hjem for at blive testet.


Man kigger 48 timer tilbage efter testningen. Der er de nære kontakter, og der har de to elever ikke været i skole

Claus Rokkjær, skoleleder på Limfjordsskolen i Struer


Torsdag morgen kan skolelederen fortælle, at endnu en medarbejder på Lagunen er konstateret smittet. Der er tale om en pædagogisk medarbejder.

For den aktuelle situation på Lagunen ændrer det ikke meget, da alle stadig er hjemsendt, men det besværliggør genåbningen.

- Ud fra et sikkerhedsprincip har vi besluttet at holde Lagunen lukket hele denne uge, siger Claus Rokkjær.

Og i den kommende uge venter efterårsferien, hvorefter skolelederen forventer igen at kunne åbne for undervisning i Lagunen.

Ud over de to voksne i Lagunen, som nu er konstateret smittet med Covid-19, kan Claus Rokkjær fortælle, at to elever på selve Limfjordsskolen også er testet positive.

Annonce

Lukker ikke ned

Der er tale om en elev på 3. årgang og en fra 8. årgang. Begge elever har ikke været i skole siden fredag i den forgangne uge.

- Når børnene ikke har symptomer, og der er gået 48 timer mellem, at de har været sammen med andre børn og deres testning, så siger man, at der ikke har været nær kontakt.

Sådan forklarer Claus Rokkjær, hvorfor de to årgange eksempelvis ikke er sendt hjem, og hvorfor hele Limfjordsskolen ikke er det, nu hele Lagunen er det.

- Man kigger 48 timer tilbage efter testningen. Der er de nære kontakter, og der har de to elever ikke været i skole, uddyber skolelederen.

Claus Rokkjær følger med andre ord de retningslinjer, der er, hvilket blev meldt ud til forældre og elever onsdag.

Fra i mandags valgte nogle forældre at holde deres børn hjemme, da der er særligt sårbare medlemmer i familien, og nu har yderligere fire forældre valgt at gøre det samme.

- Der er nogle få, der ikke er trygge ved det her, forklarer Claus Rokkjær:

- Det er vi nødt til at forholde os lidt pragmatisk til i sådan en situation her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce