x
Annonce
Holstebro

To forældre har fået nej til nødpasning

Dobbelt så mange skolebørn havde brug for pasning mandag sammenlignet med mandag for en uge siden. For de 0-6-årige børn var der også en stigning - fra 42 til 62 børn. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Mandag blev 78 børn passet ude mod 50 ugen forinden. Få er blevet afvist til nødpasning.

Holstebro: Kun meget få forældre har fået nej til nødpasning, efter landets skoler, daginstitutioner og dagplejen lukkede ned for en uge siden.

Det fortæller Susanne Ebdrup, direktør for Børn og Unge i Holstebro Kommune.

- De første par dage var der ganske få forældre, som ringede for at spørge, hvordan reglerne var. To forældre har forsøgt at tilmelde deres børn til nødpasning, men er blevet afvist, fordi de ikke opfyldte kriterierne, siger Susanne Ebdrup.

For at komme i betragtning til nødpasning skal forældrene enten være offentligt ansat og varetage en kritisk jobfunktion, eller forældrene være ansat i en privat virksomhed, der ikke er lukket ned, og hvor forældrene har afsøgt alternative muligheder for pasning. Det betyder, at forældre, der arbejder hjemmefra, ikke kan få passet børn, men selv skal klare pasningen oveni en normal arbejdsuge.

- Det, vi hører meget, er, at forældrene arbejder på skift, så mor for eksempel passer børnene om formiddagen, mens far tager eftermiddagen, og så tager også nogle timer om aftenen, når børnene er kommet i seng, fortæller Susanne Ebdrup.

Til gengæld kan forældre til børn med sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov få nødpasning.

Annonce

Her holder de åbent for nødpasninger

Mandag den 23. marts var der 78 børn i nødpasning i Holstebro Kommune

- heraf 62 børn i 0-6 års alderen, fordelt på 20 institutioner, herunder dagplejen:

Børnebakken, Helgolandsgade, Vimmerby, Kærnen, Lærkereden, Nova (begge afdelinger), Troldhøj Dagplejen, Ellehøj, Filosoffen, Grøftekanten, Koglehuset, Mariehønen, Måbjerghus, Naur-Sir, Vemb, Platanvej, Wagnerhus og Æblehaven.

- heraf 16 børn i 6-9 års alderen, fordelt på ni skoler:

Halgård, Holstebro BY – alle tre afdelinger, Vinderup, Ulfborg, Idom-Råsted, Naur-Sir og Staby.

Steget fra 50 til 78 børn

Mandag var der 78 børn i nødpasning i Holstebro Kommune, mod 50 børn mandag for en uge siden.

- Der er relativt store udsving fra dag til dag, og det - tror jeg - fortsat vi vil se. Men om antallet af børn i nødpasning samlet set vil blive større de kommende uger, ved jeg ikke, siger Susanne Ebdrup.

De 78 børn fordeler sig med 62 børn i 0-6 års området, fordelt på 20 institutioner. Mandag for en uge siden lå tallet på 42 børn. For 6-9 års området er der tale om en fordobling - 16 børn mod kun otte på nedlukningens første dag. De 16 børn bliver passet på i alt ni skoler.

Holstebro Kommune har valgt ikke at samle de få børn i nødpasning på færre matrikler, fordi det ville øge en eventuelt smitterisiko.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

En drømmebolig - langt ude i skoven

Danmark

Live: Mette Frederiksen overvejer at genåbne Danmark efter påske: - Meget hviler stadig på danskernes skuldre

Danmark

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce