Annonce
Holstebro

To gange på otte dage: Toilettet ved Tvis Kirke udsat for hærværk

Der blev fundet meget papir, der var indsmurt i blod på toilettet ved Tvis Kirke. Privatfoto
Toilettet på Tvis Kirke bliver nu lukket. Det sker efter, at de to gange på en uge har været udsat for hærværk, hvor der blandt andet har ligget blod og toiletpapirholderne er blevet bøjet. Det er træls, siger kordegn Peder Østerby.

Tvis: To gange hærværk på otte dage på toiletterne ved Tvis Kirke får nu kirken til at lukke toiletterne på ubestemt tid.

- Det er virkelig træls, at der er nogen, som ikke ved, hvordan man skal opføre sig. Derfor må vi nu tage konsekvensen og lukke toiletterne på ubestemt tid, siger Peder Østerby, som er kordegn ved Tvis Kirke.

Hærværket er i begge tilfælde gået udover toiletterne ved Tvis Kirke, hvor der blandt andet er blevet kastet med papir, bøjet toiletpapirholdere og ligget blod omkring på toilettet.

- Vi havde håbet, at det havde været nok, at vi havde lukket dem en enkelt gang i en uge, men det var det åbenbart ikke, siger kordegnen.

Han fortæller, at hærværket ikke er noget, som er løbet op i mange penge for kirken, men at de er trætte af, at de skal gå og holde øje med toiletterne, og at de flere gange har skulle bruge tid på at rydde op.

- Det er os, der kalder det hærværk, hvor andre måske vil kalde det svineri, at der blive ødelagt en toiletrulleholder og ligger brændt toiletpapir på gulvet, siger Peder Østerby.

Annonce
Der var blandt andet også blevet væltet en kost. Privatfoto

Ikke meldt

Peder Østerby fortæller, at man ikke har anmeldt hærværket til Midt- og Vestjyllands Politi, da man satser på, at man kan løse det via kommunikation over Facebook.

- Vi kommer til at have en drøftelse om, hvad vi skal gøre, når vi kommer på den anden side af sommerferien. Det er kutyme, at der er toiletter ved kirker og på kirkegårde, siger Peder Østerby og fortsætter:

- Vi har heller ikke diskuteret, om det er nødvendigt, at vi sætter overvågning op ved toiletterne, men indtil videre håber vi, at vores opslag på Facebook kan skabe den fornødne opmærksomhed, så det bliver stoppet.

Toiletterne ved Tvis Kirke er de eneste offentlige toiletter i Tvis by, og Peder Østerby forklarer, at man må henvende sig på kontoret, hvis man skal bruge toiletterne i kontortiden.

- Graveren eller jeg er her jo ikke om aftenen, så der vil der ikke være mulighed for at komme på toilettet, men indenfor kontortid kan man bare henvende sig på kontoret, siger kordegnen.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Grønkjær og Aske måtte se sig slået

Lemvig

Caféen rives ned for at genopstå

Lemvig-Thyborøn For abonnenter

Må hjem og arbejde med angrebsspillet på træningsbanen

Annonce