Annonce
Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Hestene som gik på kommunens marker mellem Skjernvej og Herningvej blev aflivet i denne uge. De var dog ikke ramt af den frygtede hesteherpes. Foto: Kaspar Hvid
To heste, der mandag og tirsdag blev aflivet på markerne ved Vegen Å, har intet at gøre med den frygtede hesteherpes, som holder Holstebro Sportsrideklub lukket.
Annonce

HOLSTEBRO: To heste er i denne uge blevet aflivet på en mark ved Vegen Å. Det har dog ikke noget med den frygtede Hesteherpes at gøre. Det fortæller Heidi Liisberg, som har hestene opstaldet.

- Den ene hest havde brækket benet efter, at den var blevet sparket, mens den anden var ramt af en neurologisk virus, som bliver kaldt headshaking. Det har dog ikke noget med hesteherpes at gøre, siger Heidi Liisberg.

Hun fortæller, at det er to veninder, som ejer hestene, og de har haft dem i henholdsvis to måneder og fem år.

- Der er flere, som har kontaktet os, fordi de ville høre, om vi var blevet ramt af hesteherpes, men det er vi ikke, siger Heidi Liisberg.

Derudover forklarer hun, at den dyrlæge, de har brugt, har været meget professionel, og hun har taget det meget seriøst.

- Dyrlægen, Christina Nielsen, har været meget dygtig. Alt er blevet sprittet af, og hun har virkelig haft styr på det, siger hun.

Annonce

Frygt i miljøet

Heidi Liisberg fortæller, at der i hestemiljøet er en udpræget frygt for hesteherpes, og den er ikke blevet mindre efter, at Holstebro Sportsrideklub er blevet ramt af hesteherpes.

- Jeg har selv to hopper gående, som skal have føl, og jeg har da været meget bange for, at vi skulle blive ramt af hesteherpes. Især når man ikke ved, hvor det kommer fra, siger hun.

Hun fortæller desuden, at hun og veninderne har taget deres forholdsregler, fordi de frygter virussen.

- Vi deltager ikke i stævner, og vi har ikke været ude ved Holstebro Sportsrideklub, men når man netop ikke ved, hvordan hestene bliver smittet, så skaber det frygt. Derfor er det rigtigt rart, at vores dyrlæge har været så professionel, siger Heidi Liisberg.

Holstebro Sportsrideklub blev efter påske ramt af den frygtede hesteherpes. Indtil videre er fire heste blevet aflivet, og Sportsrideklubben frygter, at de vil være lukket indtil august. Sportsrideklubben ved desuden ikke, hvilke økonomiske konsekvenser det vil have, at de er nødt til at holde lukket.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Uheldig bagspiller: Ham, der kunne have løst Aarhus-defensiven, var endnu engang tvunget på bænken

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Efterårsmarked er også aflyst

Annonce