Erhverv

To kæmper om at få apotek

Lone Bøgh har gennem en årrække drevet Holstebro Løveapotek. Apoteket har investeret i moderne robotteknologi i butikken på Store Torv og råder desuden over en dosispakkefunktion på Sletten. Arkivfoto

Lægemiddelstyrelsen har modtaget to ansøgninger til den apotekerbevilling, der bliver ledig i Holstebro per 1. maj.

Holstebro: Den ene af Holstebros to apotekere stopper per 1. maj.

Det er Lone Bøgh, der har drevet Holstebro Løveapotek på Store Torv igennem en årrække.

- Jeg er 67 år, og min mand og jeg synes, at vi skal noget andet i livet nu, fortæller Lone Bøgh.

Fristen for at søge den ledige apotekerbevilling udløb 4. januar, og lægemiddelstyrelsen har modtaget to ansøgninger.

- Det er meget forskelligt, hvor mange ansøgninger, vi får til en ledig apoteksbevilling. Vi går nu videre i processen og afholder samtaler med udvalgte ansøgere, og afslutningsvis foretager vi en partshøring af de ansøgere, som vi vurderer, ikke er bedst egnede til bevillingen, fortæller fuldmægtig Martin Runebøll.

Hvad skal der til for at blive erklæret egnet til at drive apotek?

- Vi ser på ansøgernes ledelsesmæssige, faglige og driftsøkonomiske kompetencer. Man kan kun blive apoteker, hvis man er uddannet farmaceut, men der er ikke et krav om, at man er ansat på apotek. Ansøgeren kan også komme fra et job i industrien, siger Martin Runebøll.

Bevillingen til et andet midtjysk apotek, Viborg Løveapotek, har også lige været slået op. Her modtog Lægemiddelstyrelsen fire ansøgninger til apoteket, der i 2017 omsatte for 57,4 millioner kroner.

Holstebro Løveapotek omsatte i 2017 for 85,2 millioner kroner, hvilket er godt et par millioner mindre end i 2015. Apoteket har tilknyttet en dosispakkefunktion på Sletten.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Brydebol fik sin godkendelse trods nabo-protester: Vi gør det for at mindske lugtgenerne

Lemvig

Landmand mødt af kritik: Kunne have gjort mere for at mindske lugten

Holstebro

Ulvepar har fået hvalpe: Nu advarer forskere mod ulveturisme

Lemvig For abonnenter

Hjemmeværnet melder pas: Vil ikke assistere ved motionsløb

Erhverv

Grundfos om tidlig pension: - Det er et farligt spor at gå nedad

Med 4.500 ansatte i Danmark er Grundfos en af de helt store arbejdspladser, og koncernchef Mads Nipper har nøje fulgt dannelsen af en ny regering. Den kommende statsminister Mette Frederiksens (S) løfte om at finde en løsning, så nedslidte kan trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, er den største bekymring for Grundfos-chefen. - Der er lavet mange reformer på det danske arbejdsmarked i de seneste år, og det er en væsentlig grund til, at vi har den velstand, som vi har i dag. Jeg har stor sympati for dem, som reelt er nedslidte, men det er et farligt spor at gå nedad at sige, at vi de facto skal have en tidligere tilbagetrækning, siger Mads Nipper. Han mener, at det er muligt at skabe en brugbar løsning ude på de enkelte virksomheder. - Vi har rigtigt mange kolleger, der er godt oppe i 60'erne, og som slet ikke har lyst til at trække sig tilbage, selvom de stået ved maskiner hele deres liv. Vi kan finde nogle fleksible modeller, så de kan arbejde i et lidt lavere tempo. At trække dem helt ud er farligt, for det er mennesker, der skaber en masse værdi, siger Mads Nipper. Til gengæld er han tilfreds med udsigten til, at flygtninge, der mister deres opholdsgrundlag, kan blive i Danmark, hvis de allerede er i fast arbejde. - Vi har en del flygtninge og har taget opgaven på os med at uddanne og dygtiggøre de mennesker. Hvis de skulle sendes tilbage, ville det være hovedrystende håbløst for virksomheden og for Danmark som samfund, siger Mads Nipper.

Lemvig

Vil danne korps af frivillige: Skal styre trafikken i stedet for hjemmeværnet

Lemvig For abonnenter

Man bliver nølende over for at anbefale andre at bosætte sig her

Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Lemvig

Vindbranche: Fiskeri og olie blokerer for Nordsøen som grønt kraftværk

Annonce