Annonce
Lemvig

To mand reddet fra kæntret skib

Søværnets redningshelikopter samlede de to fiskere op efter forliset. Arkivfoto: Morten Marboe
Eftersøgning i en time, inden man fandt flåden med de to mand på havet i nat
Annonce

Thyborøn: To fiskere blev i nat reddet i god behold, efter at deres skib var kæntret og forlist. Deres flåde blev fundet cirka tre sømil ud for vestkysten mellem Thorsminde og Bovbjerg Fyr.

Trækutteren "AS 200", der stammer fra Grenå, var på fiskeri efter tobis, da fartøjet pludselig kæntrede og sank. Det skete så hurtigt, at besætningen på to mand ikke nåede at kalde hjælp, men blot måtte skynde sig i flåden.

Ud på aftenen blev familien nervøs over, at de ikke havde hørt fra besætningen siden onsdag middag, og klokken 23 valgte man derfor at slå alarm. To redningshelikoptere samt redningsbådene fra Hvide Sande, Thorsminde og Thyborøn blev sendt til det sidst kendte område, og det var kort her fra, at det lykkedes at finde flåden med de to mand. Da fiskerne bemærkede eftersøgningsfartøjerne, sendte de et nødblus til vejrs, som blev set af både helikopter og flere redningsfartøjer. Derfor lykkedes det at finde flåden allerede efter en times eftersøgning.

De to mand blev samlet op af en redningshelikopter, der efterfølgende fløj dem til Ålborg. Flåden er samlet op af redningsstationen i Thyborøn, hvor den nu ligger og venter på at blive afhentet.

Der er ikke umiddelbart nogen forklaring på forliset, der skete i stille vejr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Bil ramte motorcyklist

Annonce