Annonce
Lemvig

To skoleelever er ramt af covid-19

To elever på Christinelystskolen er blevet ramt af covid-19. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Lemvig Kommune ser på, om der skal tages yderligere foranstaltninger efter coronarestriktioner blev strammet ved et pressemøde fredag aften
Annonce

Lemvig: Christinelystskolen i Lemvig er ramt af sine første tilfælde af covid-19.

To elever, der går på henholdsvis mellemtrinnet og i udskolingen, blev i weekenden konstateret ramt af virus. Det oplyser kommunaldirektør Lars Keld Hansen.

Skolen har derfor sat gang i den handlingsplan, der er lavetl når elever eller ansatte bliver ramt af covid-19. Det betyder blandt andet, at man vil opspore nære kontakter, som derefter skal testes.

Lars Keld Hansen havde mandag morgen ikke nogen viden om, hvornår de to elever var blevet konstateret smittet, eller om de har været i skole, mens de havde symptomer. Han havde heller ikke fået meldinger om, at andre medarbejdere i kommunen skulle være ramt af sygdommen.

De to elever på Christinelystskolen er blandt de første skoleelever, der er ramt af covid-19 i Lemvig Kommune. Kort før efterårsferien ramte virus en elev i mellemtrinnet på Tangsø Skole, og på samme tidspunkt var tre medarbejdere på børne- og ungeområdet i kommunen også blevet ramt. Det drejede sig om medarbejdere ved Nørre Nissum Børneunivers, Lemvig Ungdomsskole samt SFO på Tangsø Skole.

Annonce

Fortsætter med hjemmearbejde

Ledelsen i Lemvig Kommune mødtes mandag formiddag for at se nærmere på, hvordan de skulle håndtere de nye retningslinjer, der blev meldt ud af statsminister Mette Frederiksen ved et pressemøde fredag aften.

- Vi skal se på, om de nye restriktioner vil have nogen betydning for os. Det gælder blandt andet for minkbesætninger. Jeg er endnu ikke bekendt med, at nogle minkbesætninger i kommunen skulle være ramt, men vi skal se på forholdsreglerne, siger Lars Keld Hansen.

Kommunen fastholder, at de medarbejdere, der har mulighed for det, fortsætter med at arbejde hjemmefra. Det har de gjort siden midten af september, og det skal de foreløbigt resten af året.

Men kommunaldirektøren vil blandt andet se på, om der er nogle problematikker forbundet med det.Vi skal se på, om de nye restriktioner vil have nogen betydning for os. Det gælder blandt andet for minkbesætninger. Jeg er endnu ikke bekendt med, at nogle minkbesætninger i kommunen skulle være ramt, men vi skal se på forholdsreglerne

Lars Keld hansen, kommunaldirektør


- Der er nogle problemstillinger ved at arbejde hjemmefra gennem en længere periode, og det er blandt andet noget af det, vi skal se nærmere på, siger Lars Keld Hansen og tilføjer, at man også vil se på, om der er andre tiltag, der skal sættes i gang.

De seneste tal for udbredelsen af covid-19, der blev offentliggjort søndag eftermiddag, viser, at i alt ni personer i Lemvig Kommune er blevet testet positive med sygdommen den seneste uge. Det giver et incidenstal på 45,7, og dermed er Lemvig blandt de 89 kommuner i landet, der har et bekymrende smittetal.

Tre var blevet konstateret positive henholdsvis torsdag og fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce