Annonce
Kultur

To spændende piger udstiller i Hjerm Kunstgalleri

Annette Torrild er billedkunstner og en del af fællesudstillingen i Hjerm Kunstgalleri. Arkivfoto
Udstillingen, der åbner lørdag den 22. februar, omfatter værker af billedkunstner Annette Torrild og glaskunstner Agnethe Maagaard
Annonce

Struer: Til juni er det fem år siden, at Karen og Flemming Trelborg åbnede Hjerm Kunstgalleri på hjemadressen Rubjerghøj 1 et par kilometer syd for Struer. Og Karen Trelborg lægger ikke skjul på, at hun stortrives i rollen som galleri-ejer.

- Du kan godt skrive, at jeg virkelig er kommet på den rette hylde. Det er både sjovt, spændende, lærerigt og interessant at drive Hjerm Kunstgalleri, og hele oplevelsen af kunst og kunstnere på nærmeste hold er næsten kravlet ind under huden på mig, siger Karen Trelborg.

Udover galleriets faste udstillere - og dem er der rigtig mange af - så byder året også på flere særudstillinger som for eksempel fællesudstillingen med Annette Torrild og Agnethe Maagaard, hvor der er fernisering lørdag den 22. februar, og begge kunstnere vil være til stede det meste af eftermiddagen.

- Det er to kunstnere, der begge er bundærlige, meget jordnære og uhøjtidelige, og så har de altså noget på hjerte, mener Karen Trelborg.

Du kan godt skrive, at jeg virkelig er kommet på den rette hylde. Det er både sjovt, spændende, lærerigt og interessant at drive Hjerm Kunstgalleri, og hele oplevelsen af kunst og kunstnere på nærmeste hold er næsten kravlet ind under huden på mig.

Karen Trelborg, ejer, Hjerm Kunstgalleri

Annonce

Farvespil på lærred

Annette Torrild er født i Århus i 1967 og er faktisk uddannet markedsøkonom, før hun som 31-årig valgte at kvitte sit job for helt at hellige sig kunsten, så hun har i mere end 20 år arbejdet som fuldtidskunstner.

Der er ingen tvivl om, at der er levnet plads til fantasien i Annette Torrilds billeder. Ved første øjekast tror man, at man ser på en landskabelig abstraktion, men midt i abstraktionen ligger motiverne gemt som underspillede figurer, der pludselig træder ud af baggrunden og på en eller anden måde ender op med at spille hovedrolle i maleriet.

Motiverne pakkes ind i de fede lag maling, der med spartlens afrundede "strøg" bliver givet en særlig karakter, så de på den måde bliver synliggjorte i det abstrakte farveunivers.

Farverne og kompositionen i Annette Torrilds oliemalerier er gennemarbejdet, og hun har fået et let genkendeligt udtryk frem, som er fyldt med liv og en spontan tilstedeværelse.

- Vi så hendes værker for første gang på en udstilling i Herning for fem år siden, og hun er blevet en af vores faste kunstnere på galleriet, oplyser Karen Trelborg.

Annette Torrild bor i dag i Thisted sammen med gemalen Henrik, og parret har tre sønner.

Annonce

En unik arv

Agnethe Maagaard er født i 1958 i Bonnet ved Lemvig. Hun bor i dag i Bøvlingbjerg og er gift med Mogens, og de har to voksne sønner.

Agnethe er uddannet kunsthåndværker og håndarbejds- og billedkunstlærer og har undervist på højskoler og daghøjskole, og hun har haft eget værksted og galleri siden 1999.

- Jeg er født og opvokset midt i den storslåede vestjyske natur tæt ved havet og i en slægt, hvor visioner og idéer altid har været den drivende kraft. Jeg har videreført en unik arv med en historie om hårdt arbejde og stor vilje. Jeg fulgte mine forældres opfordring til at gå efter drømmen. Min kunst opfylder min drøm og har vendt spørgsmålet fra "hvorfor" til "hvorfor ikke", fortæller Agnethe Maagaard.

Hun startede i det små med mindre figurer i glas, men for nogle år siden blev hun inspireret til at lave større værker.

- Min glaskunst har bragt mig mange fantastiske oplevelser - blandt andet, da Dronningen besøgte mig i mit galleri i 2009, min store kirkeudsmykning i Dybe Kirke og mit samarbejde med generalkonsulatet i New York, hvor jeg nu udstiller i udvalgte designbutikker og gallerier i New York og Chicago og min seneste bestilling til det danske kokkelandshold, fortæller Agnethe Maagaard.

Hun tager et udvalg af værkerne med til fællesudstillingen på Hjerm Kunstgalleri.

- Udstillingen kan ses de kommende fire uger - og så skal vi i gang med årets påskeudstilling, siger Karen Trelborg.

Agnete Maagaards glaskunst kan også ses på fællesudstillingen, der åbner lørdag den 22. februar. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce