Annonce
Danmark

To ugers indefrosne feriepenge kan udbetales om få uger  

Der var kø, da danskerne i efteråret kunne bestille de første tre uger af deres indefrosne feriepenge. Arkivfoto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Folketinget har tirsdag vedtaget, at det bliver muligt at få de sidste feriepenge udbetalt ultimo marts.

Hvis du er blandt de danskere, der ønsker at få dine sidste to ugers indefrosne feriepenge udbetalt, har du noget at glæde dig til.

Tirsdag har alle partier i Folketinget stemt et lovforslag igennem, der betyder, at man i slutningen af marts vil kunne få udbetalt pengene.

- Håbet er, at pengene bliver brugt på danske varer og lokalt i de butikker og virksomheder, hvor man bor, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en pressemeddelelse.

- Vi kan fra udbetalingen i efteråret se, at omkring 75 procent hævede deres penge, og at pengene var med til at få fart i omsætningen rundt omkring, siger han.

Ifølge Beskæftigelsesministeriet har arbejdsgiverne indberettet for i alt cirka 108 milliarder kroner i fem ugers indefrosne feriepenge.

Danskerne fik sidste år mulighed for at få udbetalt de første tre ugers feriepenge.

Der blev dengang udbetalt feriepenge for omkring 52 milliarder kroner, så der er endnu 56 milliarder kroner tilbage, der kan blive udbetalt, hvis alle danskere vælger at gøre det.

De i alt fem ugers feriepenge skulle egentlig have været indefrosset som følge af den nye ferielov.

Men på grund af coronakrisen og de deraf følgende økonomiske problemer for mange virksomheder vedtog Folketinget sidste år i to omgange, at pengene skulle kunne komme til udbetaling.

Det skal sætte skub i forbruget og få gang i samfundshjulene.

Hos DI er cheføkonom Allan Sørensen tilfreds med, at endnu flere penge nu kan blive pumpet ud i samfundet.

- Det er godt både for virksomhederne og samfundet, at mange har penge på kontoen, der nu skal bringe glæde i dagligdagen, samtidig med at samfundet åbner mere og mere.

- Hvis alle feriepengene kommer ud at arbejde, kan vi få en rigtig god genstart – også økonomisk, siger han i en skriftlig kommentar.

Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce