Annonce
Struer

Tom børnehaveklasse bygget om til specialtilbud

Der er i sommerens løb bygget lidt om på Limfjordsskolen. Arkivfoto: Morten Stricker
Der var kun elever nok til én 0. klasse på Limfjordsskolen, og autismecenteret Lagunen får anvist flere elever, end der er plads til.
Annonce

Struer: Et nu tidligere børnehaveklasselokale på Limfjordsskolen er i løbet af sommeren blevet bygget om til to.

Der var fra start af dette skoleår kun elever nok til én 0. klasse på Limfjordsskolen, og autismecenteret Lagunen manglede plads.

Ifølge dagsordenen til politikerne i Struer Kommunes Teknik-, miljø- og klimaudvalg har der tidligere - i budget 2019 - været afsat penge til en udvidelse af autismecenteret. Disse er af byrådet blevet udsat til 2020.

Der er ikke plads i de nuværende lokaler til de børn, som anvises til Lagunen, hvorfor der midlertidigt er opsat pavilloner, og nu har Limfjordsskolen så også fået mulighed for at tage et klasselokale i brug.

- Vi har fået sat en skillevæg op i lokalet, så vi nu har fået to rum ud af det, som Lagunen skal bruge til to små specialhold, fortæller skoleleder på Limfjordsskolen Claus Rokkjær.

De nye lokaler er med indgang fra Lagunen, så eleverne, som skal være der, skal ikke igennem den øvrige skole for at komme derind.

Vi har fået sat en skillevæg op i lokalet, så vi nu har fået to rum ud af det, som Lagunen skal bruge til to små specialhold.

Claus Rokkjær, skoleleder på Limfjordsskolen

Annonce

Mangler små lokaler

De lokale politikere har frigivet 110.000 kroner til ombygningen, som ifølge Claus Rokkjær er en fin løsning, nu hvor udvidelsen af autismecenteret er udskudt af byrådet til næste år.

De to nye lokaler kan Limfjordsskolen bruge som mindre grupperum efter den planlagte udbygning af Lagunen i 2020. De kan nemlig "vendes", så de i stedet for fra Lagunen kan tilgås fra den øvrige skole.

Limfjordsskolen har i de første år haft to 0.-klasser, men de to 0.-klasser fra det seneste skoleår er blevet til en 1. klasse, og nu er der altså også "kun" en ny 0. klasse.

Claus Rokkjær ser det som en konsekvens af det faldende børnetal. Det er det, de begynder at mærke nu, lyder det fra skolelederen, som ikke regner med, at man bliver nødt til "at bygge tilbage", når autismecenteret udvides.

- Selv om der bliver bygget til Lagunen, er det hensigtsmæssigt med to små lokaler i stedet for et stort. Vi mangler lokaler til små grupper af elever og til at holde møder i, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Det er så typisk vestjysk...

Lemvig

De unge rykkede ind på kostskolen

Annonce