Annonce
Lemvig

Tommelfinger røg opad: Politikere vil lade hal låne penge til renovering

For to år siden var Bøvling Hallen i gang med en husstandsindsamling til en renovering af hallen. Nu har familie- og kulturudvalget indstillet, at renoveringen kan støttes med et lån. Arkivfoto: Christina Ravn Gade
Forvaltningen havde indstillet til et afslag, men udvalgspolitikere ønsker at give håndsrækning til Bøvling Hallen
Annonce

Bøvlingbjerg: Tommelfingeren var egentlig vendt nedad fra direktionens side til en ansøgning fra Bøvling Hallen om at låne 1,1 millioner kroner til en ombygning.

Men medlemmerne af familie- og kulturudvalget var ikke enige i indstillingen. I stedet vendte de tommelfingeren opad og indstiller til byrådet, at hallen kan låne 800.000 kroner til renoveringen.

- Bøvling Hallens ledelse har gennem længere tid arbejdet med planerne for en ombygning af deres faciliteter. Vi har også holdt flere møder med hallens ledelse og selv om vi ikke mangler halgulv i Lemvig Kommune besluttede vi, at der ville være fornuft i at indstille til, at de får mulighed for at optage lånet, siger Henrik Thygesen (V), der er formand for familie- og kulturudvalget.

Hallen i Bøvling har gennem længere tid arbejdet med planer om en modernisering, der blandt andet vil betyde en ændring af af hallens springgrav. Der har også været ønsker om, at springsal, spejlsal og bueskytterummet skulle have en modernisering.

Allerede før sommerferien var Bøvling Hallens låneansøgning på bordet hos familie- og kulturudvalget, men dengang blev beslutningen udskudt.

Annonce

Ville give mere

De 800.000 kroner var det beløb, politikerne kunne blive enige om at kunne tilbyde til Bøvling Hallen.

Udvalgets næstformand, Karsten Kragelund (S), var indstillet på at bevilge hele det ansøgte lånebeløb, men endte med at bakke op om de 800.000 kroner.

- De har vist et engagement omkring hallen i Bøvling, og det ønskede jeg at støtte. Der må gerne være en synergi mellem de ting, der kan tilbydes i hallerne i kommunen, og det synes jeg de har vist i Bøvling med ønsket om en springgrav. Hvis vi skulle have en løsning, så skulle vi finde et kompromis, og det var her vi endte, siger han.


Selv om vi ikke mangler halgulv i Lemvig Kommune besluttede vi, at der ville være fornuft i at indstille til, at de får mulighed for at optage lånet

Henrik Thygesen (V), formand for familie- og kulturudvalget


Tina Boel van Ingen (V) undlod at stemme.

- Jeg sidder i udvalget som politiker og er valgt til at repræsentere hele kommunen, men jeg er også centerchef i Tangsø Centret. Nogle kan måske have svært ved at skelne mellem, at jeg både er centerchef og politiker, så derfor valgte jeg at undlade at stemme, siger hun.

Familie- og kulturudvalget sender nu beslutningen videre til økonomi- og erhvervsudvalget, der også skal godkende låneansøgningen, inden sagen endeligt skal afgøres af byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce