Annonce
Navne

Lokal topkok til DM i østers: - Det vigtigste er at have en hyggelig dag, selvom det da er rart at have håneretten

Jakob Jensbye fra Restaurant JA i Holstebro. Foto: Jesper Rais
De tre lokale topkokke Benjamin Hylleberg, Jakob Jensbye og Michael Grantland er udtaget til at deltage i DM i Østersgastronomi på Mors.

Hvide Sande: De tre vestjyske topkokke Benjamin Hylleberg fra Hotel Nørre Vosborg, Jakob Jensbye fra Restaurant JA i Holstebro og Michael Grantland fra Kommandobroen i Hvide Sande er alle udtaget til at deltage i DM i Østersgastronomi på Mors søndag den 3. oktober 2021.

De tre kokke skal dyste imod nogle af landets skarpeste kokke - blandt andre flere Michelin-kokke.

Det er tredje gang, at Jakob Jensbye, Restaurant JA, er med ved DM i Østersgastronomi. Første gang fik han en andenplads, anden gang blev det til en fjerdeplads - og så har der ellers været pause på grund af corona-pandemien. Men nu er han klar igen.

Annonce

En hyggelig dag

- Jeg stammer fra Oddense (by i Salling, red.), så det er jo tæt på hjemme, og mange af dem, der stiller op, er gode kolleger, som jeg ikke ser så tit ellers. Det vigtigste for mig er at have en hyggelig dag og lave noget god mad. Om jeg vinder eller ej, er ikke så vigtigt - bortset fra, at der så er nogle andre, der har håne-retten et års tid. Det er sjovest at ligge øverst, indrømmer Jakob Jensbye.

Det vigtigste for mig er at have en hyggelig dag og lave noget god mad. Om jeg vinder eller ej, er ikke så vigtigt - bortset fra, at der så er nogle andre, der har håne-retten et års tid. Det er sjovest at ligge øverst

Det er første gang, at 32-årige Benjamin Hylleberg, Hotel Nørre Vosborg, er med ved DM.

- Kort før jeg tiltrådte som køkkenchef i september 2020, blev jeg spurgt, om jeg ville være med. Men så blev det jo aflyst i 2020, siger Benjamin, der glæder sig til oplevelsen her i 2021.

- Det lyder spændende, og hvis man får tilbuddet om at stille op, så synes jeg også, at man har en slags forpligtelse til at gøre det, når det er lokalt, mener han.

Betyder det noget for dig at vinde?

- Man er jo konkurrencemenneske, så jeg vil da gerne vinde. Men man skal også være realistisk, og det er et stærkt felt, vi skal op imod, min medhjælper og jeg...

Annonce

Med kål og kartofler

Hotel Nørre Vosborg har i øvrigt ofte østers på menuen.

- Ja, jeg er vild med østers, så jeg synes, de skal være der, siger Benjamin Hylleberg.

Benjamin Hylleberg fra Hotel Nørre Vosborg. Foto: Colin John Seymour Jr.

Det officielle DM i Østersgastronomi afholdes af Kokkeforeningen Danmark og Skaldyrshovedstaden Nykøbing Mors og samler hvert år tusindvis af skaldyrselskere fra hele landet for at fejre, at sæsonen for at fange Limfjordens guld i form af østers og muslinger endelig skydes i gang.

Må I fortælle, hvilken ret I vil lave?

- Tjah, jeg kan da fortælle, hvilke ingredienser jeg kommer til at bruge. Vi skal jo lave en hovedret, og det, de lægger vægt på, er, at der er brugt østers og blåmuslinger. Foruden dem kommer jeg til at bruge kartofler, danske æbler med lidt syre, nogle sprøde kåltyper og knoldselleri, fortæller Jakob Jensbye.

Det afviger ikke så meget fra Benjamin Hyllebergs ingredienser.

- Jeg skal bruge peberrod, kartofler og kål, siger han.

Annonce

Østersåbning og VM

- Lørdag kårer vi den officielle Danmarksmester i Østersåbning, der går direkte videre til VM i Galway i Irland. Sidste års vinder, Jesper Knudsen, går efter sin tiende DM-sejr i træk. Han bruger lidt over et par minutter på at åbne 30 østers, fortæller Colin John Seymour Jr., der er direktør for Skaldyrshovedstaden.

Også landets tjenere skal dyste.

- Det sker i form af det officielle Danmarksmesterskab i Champagne-sabling, hvor deltagerne i brunchen under konkurrence lørdag formiddag får mulighed for at smage på de gyldne dråber, fortæller Colin John Seymour Jr.

Michael Grantland fra Kommandobroen i Hvide Sande: Foto: Colin John Seymour Jr.

DM i Østersgastronomi foregår altså søndag den 3. oktober fra midt på formiddagen, hvor Kristoffer Ringsing (forsvarende Danmarksmester fra B-spis, Næstved), Michael Nørtoft (Michelin restauranten Formel B, København), Brian Pedersen (Michelin restauranten Kokkeriet, København), Mette Dahlgaard (Gemyse i Tivoli, København), Rasmus Bundgaard Nielsen (Dansk Gastronomisk Union og holdkaptajn for Cateringlandsholdet, der vandt OL Guld i Stuttgart i 2020) og altså Benjamin Hylleberg (fra Hotel Nørre Vosborg), Michael Grantland (Kommandobroen og Lille K i Hvide Sande) og Jakob Jensbye (tidligere Kokkelandsholdet og medejer af Restaurant JA i Holstebro) skal dyste om DM i Østersgastronomi.

Man kan læse meget mere på www.skaldyrshovedstad.dk

Annonce
Lemvig For abonnenter

Manden var alvorligt syg, og Bitten stod med fire børn og alle de udfordringer, der fulgte med: Bare der havde stået en og banket på for at sige, nu skulle jeg nok få hjælp

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Skuffelse i Lemvig-lejren efter pointdeling: - Jeg synes det var tyveri ved højlys dag

Sport For abonnenter

Minut for minut: Lemvig måtte nøjes med det ene point i fredagsgyser i Skive

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Lemvig

Analyse: Nye Borgerlige skal mere end firedoble antallet af stemmer

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Navne

Nyuddannede teknisk designere

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Erhverv

Her skal der helst være grus i maskineriet

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Sport For abonnenter

Karakterbogen: 2 mål på 12 afslutninger gør ikke Thymann til en skurk

Lemvig

Ønske i valgkampen: Det skal være let for den pårørende når det er svært

Annonce