Annonce
Lemvig

Trættende med fordomme om rumænere

Der er mange fordomme om rumænere, og Andreea Oprea kan godt være træt af at høre på dem. Foto: Morten Stricker

Andreea Oprea er træt af, at rumænere bliver forbundet med kriminalitet. Hun kender ingen rumænere, der laver kriminalitet.

Rumænere stjæler med arme og ben og er kun ude på at lave kriminalitet.

Annonce

Det er en fordom, der florerer, når medierne skriver om berigelseskriminalitet.

Og det kan være trættende for folk med rumænsk baggrund at blive konfronteret med den fordom.

»Nogle gange føler jeg, at man skal vise, at jeg er en af de gode og ikke har onde hensigter. Jeg kender ikke nogen rumænere, der laver kriminalitet,« siger Andreea Oprea.

Hun har dog ikke oplevet, at der blev sat spørgsmålstegn ved hendes arbejde.

»Jeg er bare Andreea, når jeg arbejder på kommunen, og det er jeg glad for. Men jeg oplever også, at der er nogen, der måske skal kæmpe lidt hårdere for deres rettigheder,« siger hun.

De bor nok på landet

Lige som andre mediebrugere hører og læser Andreea Oprea om det, når hendes landsmænd bliver mistænkt for at begå kriminalitet.

»Og jeg bliver også ked af at høre, når nogen stjæler,« siger hun.

Ifølge Danmarks Statistik boede der i begyndelsen af fjerde kvartal 215 personer i Lemvig Kommune med rumænsk baggrund. Dermed er rumænerne en af de største udenlandske befolkningsgrupper i kommunen.

Men selv om der er en del rumænere i kommunen, så er det kun en lille del, Andreea Oprea og hendes forlovede kender.

»Det har også undret mig, at vi ikke har mødt flere rumænere. Men jeg tror, det hænger sammen med, at en del af dem bor på landet og arbejder i landbruget. Derfor kommer de ikke så tit til Lemvig,« siger Andreea Oprea og tilføjer, at de på det seneste har fået tre-fire vennepar med rumænske rødder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce